Skip to main content

Μαρκόπουλος: Παίξαμε με συγκέντρωση και είχαμε διάρκεια (video)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε πως η ομάδα έκανε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια στην Ευρώπη καθώς είχε μεγάλη διάρκεια σε άμυνα και επίθεση

Εμφανώς ευχαριστημένος από την απόδοση του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της Βέντσπιλς εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο προπονητής του Δικεφάλου τόνισε ότι οι παίκτες του είχαν διάρκεια στην απόδοση τους, ενώ στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν στην άμυνα ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στη Λετονία και τους βοήθησαν να φτάσουν στη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε ότι η Βέντσπιλς είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, καθώς μας είχε δυσκολέψει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Εμείς κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στη διοργάνωση, καθώς είχαμε μεγάλη διάρκεια σε άμυνα και επίθεση. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ και καλάθια μέσα από τη ρακέτα, ενώ παίξαμε καλή άμυνα που μας έδωσε αιφνιδιασμούς και πετύχαμε μία εύκολη νίκη. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Βέντσπιλς τόσο στο Basketball Champions League, όσο και στο πρωτάθλημα»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση: «Παίξαμε με συγκέντρωση και είχαμε μεγάλη διάρκεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πετύχαμε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ενώ και στις οργανωμένες επιθέσεις είχαμε υπομονή και σουτάραμε με καλά ποσοστά. Έτσι, φτάσαμε σε μία εύκολη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε την υψηλή του απόδοση και τη μεγάλη διαφορά για όλο το παιχνίδι: «Δεν το είχαμε καταφέρει σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι αυτό, καθώς όλα τα ματς κρίθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο. Σε αυτό το παιχνίδι πάντως, ήμασταν πάρα πολύ καλοί, είχαμε διάρκεια και αυτό ξεκίνησε από την άμυνα μας».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί πιο νωρίς. Χάσαμε ορισμένα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Έτσι είναι όμως, το μπάσκετ. Μερικές φορές μαθαίνεις από τα λάθη σου. Πιστεύω ότι αν παίξουμε στη συνέχεια όπως παίξαμε σήμερα, θα είμαστε πολύ καλύτεροι και στο μέλλον».

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: «Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχει η ομάδα το Σάββατο με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους που έχουμε από την αρχή της σεζόν».

Για τη βοήθεια του κόσμου του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο γήπεδο: «Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό να έρχονται φίλαθλοι από τη Γερμανία, εδώ στη Λετονία για να ενισχύσουν την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που μετά το τέλος του αγώνα όλοι πήγαμε να χαρούμε μαζί με τους φιλάθλους τη νίκη της ομάδας». 

 

Από τη μεριά του, ο Ζάνις Πέινερς τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ενώ μίλησε και για την συνέχεια της διοργάνωσης και την επιστροφή στο Βέντσπιλς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λετονός φόργουορντ του Δικεφάλου:

«H Βέντσπιλς είχε νικήσει στην έδρα της τις Βιλερμπάν και Νεπτούνας, οπότε ξέραμε ότι ήταν πολύ δυνατή στο γήπεδο της. Εμείς, όμως, ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, το πήραμε και περάσαμε στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρόκριση».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε πολύ καλά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι: «Ξέραμε ότι η Βέντσπιλς είναι μια πολύ καλή ομάδα, καθώς είχε κερδίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο τους. Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά όπως φαίνεται από το σκορ, αλλά και από το πώς κύλησε το ματς, νικήσαμε εύκολα. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση μέχρι στιγμής μέσα στη χρονιά, σε άμυνα και επίθεση. Από όσα είχα ακούσει, η Βέντσπιλς ήθελε πολύ τη νίκη και είχε κάνει πολύ καλή προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα, αλλά όπως φάνηκε παίξαμε καλύτερα, το θέλαμε περισσότερο και πήραμε τη νίκη».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε περισσότερες νίκες στη regular season της διοργάνωσης: «Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε το ματς με την Ουσάκ Σπορτίφ στην Τουρκία, αλλά τα εκτός έδρας παιχνίδια με την Όλντενμπουργκ, τη Νεπτούνας και τη Ρόσα Ράντομ στον πρώτο γύρο που είχαμε το προβάδισμα μέχρι την τελευταία περίοδο, αλλά χάσαμε. Οπότε ίσως και να αξίζαμε κάποιες νίκες παραπάνω, αλλά δεν έχει σημασία, καθώς είτε παίρναμε την 3η είτε την 5η θέση στον όμιλο θα ήταν το ίδιο. Είμαστε χαρούμενοι που παίξαμε καλά το Σάββατο με τη Δόξα Λευκάδας και σήμερα, και πλέον επικεντρωνόμαστε στα παιχνίδια με τον Κολοσσό Ρόδου και τον Άρη που ακολουθούν».

Για το τι σκέφτεται για την επόμενη φάση της διοργάνωσης: «Όλα θα εξαρτηθούν από την κλήρωση. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και την 3η θέση των ομίλων και κάποιες άλλες που δεν είναι τόσο δυνατές. Από την κλήρωση μπορεί να προκύψει ένας δυνατός αλλά και ένας όχι και τόσο ισχυρός αντίπαλος για εμάς. Φυσικά, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε όχι μόνο στον επόμενο γύρο, αλλά και ακόμα πιο μακριά».

Για την επιστροφή του στο γήπεδο που έπαιζε τα προηγούμενα δύο χρόνια: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της Βέντσπιλς, οι οποίοι με χειροκρότησαν. Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενα. Όταν ήρθα εδώ ένιωσα πως είμαι στο σπίτι μου. Μπορεί όταν έπαιζα εδώ να υπήρχε η πίεση των αγώνων, αλλά η κατάσταση σε αυτήν την επίσκεψη είναι τελείως διαφορετική. Είναι τελείως διαφορετική πόλη από τη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ μικρή, δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή και γενικά υπάρχουν πολλές διαφορές, αλλά και οι δύο πόλεις είναι ωραίες. Οι φίλαθλοι είναι επίσης διαφορετικοί, καθώς είναι πιο ήσυχοι, αλλά κι αυτοί βοηθούν πολύ την ομάδα τους».