Skip to main content

Μαρκόπουλος: Να σταματήσουμε το τρίποντο της Νεπτούνας

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ είπε ότι οι παίκτες πρέπει να παλέψουν για τη νίκη ενώ χαρακτήρισε τους Λιθουανούς ως την καλύτερη του ομίλου μαζί με τη Βιλερμπάν

Την προσοχή στους παίκτες του ΠΑΟΚ αναφορικά με το παιχνίδι της Νεπτούνας που στηρίζεται στο τρίποντο εφίστησε με δηλώσεις του στη media day ενόψει του αυριανού αγώνα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, o Σούλης Μαρκόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι αν παίξουν όπως στον πρώτο αγώνα στη Λιθουανία, τότε έχουν πολλές πιθανότητες να φτάσουν στη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Δικεφάλου:

Για το αν θα χαρακτήριζε τον αγώνα με τη Νεπτούνας ως «ζωής και θανάτου»: «Δεν είναι απόλυτο αυτό. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να κερδίσουμε. Η Νεπτούνας είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Μαζί με την Βιλερμπάν είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου. Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Στη Λιθουανία παίξαμε πολύ καλά και αν κάνουμε το ίδιο παιχνίδι, θα έχουμε καλές πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το τι περιμένει με βάση τον αγώνα του πρώτου γύρου: «Σίγουρα ξέρουμε πώς παίζουν οι αντίπαλοι και αυτοί ξέρουν πώς παίζουμε εμείς. Είναι σκληρή ομάδα, της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο και να σουτάρει τρίποντα. Έχουν δυνατά κορμιά που μπορούν να καλύψουν τους ελεύθερους χώρους. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στην περιφέρεια και τα σουτ τριών πόντων. Είναι πολύ δυνατοί σε αυτό το κομμάτι».

Για το τι αλλάζει στο αγωνιστικό στιλ του ΠΑΟΚ η προσθήκη του Θαντ ΜακΦάντεν: «Έχουμε έναν παίκτη πιο έτοιμο στο οργανωτικό και το εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού και πιστεύουμε ότι θα κάνει ένα πολύ καλό ματς και θα μας βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον αγώνα».

Για το γεγονός ότι ο Μπράντον Τέιλορ δεν χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Μια μέρα παίζει κάποιος και μια άλλη μέρα μπορεί να μην παίξει. Ο Τέιλορ είναι παίκτης της ομάδας μας».

 

Από τη μεριά του, ο Ζάνις Πέινερς εκπροσωπώντας τους παίκτες των ασπρόμαυρων αναφέρθηκε στη σημασία του συγκεκριμένου ματς αλλά και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στη διάρκεια του οποίου είχε τραυματιστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λετονού φόργουορντ:

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τη Νεπτούνας: «Πιστεύω πως ναι. Στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν ήμασταν καλοί και έτσι θα προσπαθήσουμε να δείξουμε αύριο ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Για το αν τον προβληματίζουν τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Πιστεύω ότι συμβαίνει σε κάθε ομάδα και σε κάθε άθλημα, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Απλά θα πρέπει να παίξουμε γενικά καλύτερα».

Για το αν συμφωνεί με τη δήλωση του Σούλη Μαρκόπουλου ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στην ομαδική λειτουργία: «Δεν παίζουμε καλά. Θα  προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι εξαρτάται από το ποια ομάδα έχουμε απέναντι μας. Αν παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα όπως η Βιλερμπάν και ο Παναθηναϊκός, τότε θα περιορίσουν τα δυνατά μας σημεία και δεν θα είμαστε τόσο καλοί. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι».

Για το αν αισθάνεται ότι η ομάδα έχει αφήσει κάτι στη μέση από τον πρώτο αγώνα: «Ήμασταν καλοί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν σκοράραμε πολύ στα τελευταία πέντε λεπτά κα χάσαμε με τον ίδιο τρόπο που χάσαμε αρκετά ματς στον πρώτο γύρο. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στην έδρα μας παίζουμε καλύτερα και έτσι πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι».