Skip to main content

Μαρκόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις

«Δεν θέλουμε να δώσουμε στην Πάρτιζαν χώρο να τρέξει και να μην δώσουμε ακόμη ελεύθερα σουτ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ

Στο γεγονός ότι η ομάδα του πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα στάθηκε με δηλώσεις του ενόψει του αποψινού ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Πάρτιζαν ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου ανέφερε επίσης πως η προετοιμασία της ομάδας δεν επηρεάζεται από τις ενδεχόμενες απουσίες του αντιπάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των ασπρόμαυρων:

Για την ρεβάνς με την Πάρτιζαν: «Παρά τα όποια προβλήματα, η Πάρτιζαν είναι μια ομάδα που έχει γεμάτο ρόστερ και όλοι οι παίκτες έχουν ίδιους χρόνους συμμετοχής, οπότε στο καθαρό παιχνίδι τους, δεν τους επηρεάζει και ιδιαίτερα. Το είδαμε και στον τελικό του κυπέλλου την περασμένη Κυριακή».

Για το πως προετοιμάζει τους παίκτες του σε μια τέτοια κατάσταση για τον αντίπαλο: «Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε κανονικά για όλο το ρόστερ του αντιπάλου. Όταν παίζει η μία πεντάδα μπορεί να δεχθείς κάποια πράγματα, όταν παίζει μια άλλη μπορεί να δεχθεί κάποια άλλα. Είναι κάποια σημεία που μπορεί να σου βγουν θετικά, είναι κάποια άλλα που μπορεί να σου βγουν αρνητικά. Σε μία πεντάδα που συμμετέχει όλο το ρόστερ, μπορούν να γίνουν αλλαγές. Όταν δεν συμμετέχει όλο το ρόστερ και παίζουν κάποιοι περισσότερο χρόνο, ίσως τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν πολύ καλύτερα, από όταν θα έπαιζαν με γεμάτο ρόστερ».

Για το τι διαφορετικό χρειάζεται να κάνει η ομάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Και στο πρώτο παιχνίδι, η Πάρτιζαν είχε δύο απουσίες. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε χώρο, να τους αφήσουμε να τρέξουν και να μην δώσουμε ελεύθερα σουτ, ιδίως στους καλούς σουτέρ που έχουν και πάνω από όλα να προστατεύσουμε το καλάθι μας από δεύτερες επιθέσεις».

Για το αν η προετοιμασία ενός τέτοιου αγώνα είναι κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι: «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, από έναν αγώνα πρωταθλήματος. Μπαίνει το «πρέπει» και ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει γυρισμός, οπότε οι παίκτες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα και έξω από το γήπεδο. Καταρχάς πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μέσα στις τέσσερις γραμμές, η δική τους δουλειά είναι κάθε μπάλα, κάθε φάση του αγώνα και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε, από την κερκίδα δεν πρέπει να περνάει μέσα από τα αυτιά των παικτών και πολύ περισσότερο να επηρεάζει την ψυχολογική τους κατάσταση όσο αγωνίζονται».

Για την πιθανότατη απουσία και του προπονητή της Πάρτιζαν αύριο: «Μακάρι ο άνθρωπος να είναι πολύ καλά, να μην έχει προβλήματα. Αυτές οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όταν έχεις υποχρεώσεις και λείπουν τόσο βασικά στελέχη, είναι κάτι δύσκολο για μια ομάδα».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι είναι μία ευκαιρία με μια πρόκριση να ξανακουστεί δυνατά το όνομα του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω αν είναι μια τέτοια ευκαιρία γιατί αυτή η ομάδα, έχει φτάσει σε φάιναλ φορ της Ευρώπης. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι, το οποίο η ομάδα του ΠΑΟΚ σίγουρα θα ήθελε να κερδίσει, να προκριθεί και να περάσει στον επόμενο γύρο».