Skip to main content

Μαρκόπουλος: Οι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει σε δύο αγώνες

«Το Λαύριο είναι ομάδα που ξέρει να κρατάει την μπάλα στα χέρια της και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεση», δήλωσε ο κόουτς του ΠΑΟΚ

Στη βελτίωση των λαθών που κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στάθηκε με δηλώσεις του ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη κόντρα στο Λαύριο.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε επίσης στο παιχνίδι με την Πάρτιζαν που ακολουθεί, ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί στο πρωτάθλημα.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο τρόπος που αγωνίζεται το Λαύριο, το κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Είναι μια ομάδα η οποία ξέρει να κρατάει την μπάλα στα χέρια της και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεση. Τις μέρες που είναι εύστοχοι στο τρίποντο, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον αντίπαλο. Στην άμυνα τους παίζουν με πολλές αλλαγές και κλείνουν τη ρακέτα. Αν δεν καταφέρει ο αντίπαλος να βάλει τα καλάθια που πρέπει τότε θα έχει πρόβλημα. Εμείς στην αρχή δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτό που είχαμε πει να κάνουμε και τους δώσαμε το δικαίωμα να πάρουμε μια διαφορά. Ανεβάσαμε όμως, την άμυνα μας, κερδίσαμε ορισμένες μπάλες από την άμυνα μας και βάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι συνέχισε να είναι αγχωτικό, καθώς το Λαύριο έβρισκε λύσεις στην επίθεση και εμείς ήμασταν φορτωμένοι με φάουλ, ενώ όσο περνούσε η ώρα είχαμε μεγαλύτερη κούραση. Θα πρέπει να δούμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωθούμε εν όψει της συνέχειας».

Για την παρουσία του Μιλιένοβιτς: «Είναι θέμα παιχνιδιού. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να ανοίξουμε την άμυνα με σουτ από την περιφέρεια. Έπρεπε να χρησιμοποιηθούμε τους παίκτες που έχουν καλύτερο σουτ για να ανοίξουν την άμυνα του αντιπάλου και να δώσουν χώρο στους ψηλούς μας».

Για την τεχνική ποινή που δέχτηκε: «Δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία. Έχω πει κι άλλη φορά ότι πολλές φορές οι διαιτητές σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια».

Για το αν οι διαιτητές δημιούργησαν εκνευρισμό στους παίκτες του: «Όταν υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει ο παίκτης, τότε δημιουργείται άγχος. Πολλές φορές κι εμείς οι προπονητές βλέπουμε τα πράγματα από τη δική μας σκοπιά, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν φάσεις που οι διαιτητές έπρεπε να σφυρίξουν φάουλ, αλλά δεν το έκαναν».

Για τους στόχους της ομάδας: «Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Από αγώνα σε αγώνα βλέπουμε τις ομάδες να διεκδικούν διαφορετικές θέσεις. Τα δεδομένα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα. Εμείς θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το αν είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει μία εβδομάδα μπροστά του μέχρι τον αγώνα με την Πάρτιζαν: «Πιστεύω ότι αν είχαμε αγώνα το Σάββατο δεν θα ήμασταν τόσο φρέσκοι. Για την Πάρτιζαν είναι θέμα προπόνησης, αλλά και διαχείρισης του ρόστερ».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας ενόψει του αγώνα με την Πάρτιζαν: «Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό. Το θέμα είναι που στοχεύει η κάθε ομάδα και τι μπορούμε να περιορίσουμε με τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Για το περιορισμένο rotation του ΠΑΟΚ: «Αν είχαμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα δεν θα με προβλημάτιζε καθόλου. Με δύο ματς βγαίνει η κούραση, κυρίως επειδή δεν έχουν συνηθίσει οι παίκτες».

Ο αρχηγός Βαγγέλης Μαργαρίτης τόνισε ότι η ομάδα ανέβασε σταδιακά την απόδοση της και πήρε τη νίκη, ενώ πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με την Πάρτιζαν.

«Θα έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Δώσαμε το δικαίωμα στην ομάδα του Λαυρίου να προηγηθεί  με 10 πόντους. Σιγά σιγά ανεβάσαμε την απόδοση μας και φέραμε το παιχνίδι στα ίσα. Στο τέλος πήραμε τη νίκη. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι με την Πάρτιζαν».

Για το γεγονός ότι η ομάδα μένει πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές: «Δυστυχώς δεν παίζουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».