Skip to main content

Μαρκόπουλος: Δείξαμε χαρακτήρα και «κλέψαμε» τον αγώνα

Συγχαρητήρια στα παιδιά για το γεγονός ότι βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει,δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ

Στην παραδοχή ότι ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του στην Αμαλιάδα ουσιαστικά «έκλεψε» τη νίκη προχώρησε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κλέψαμε τον αγώνα, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε στο τέλος του αγώνα. Δείξαμε χαρακτήρα και φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που το θέλαμε πολύ γιατί είχαμε και τις απουσίες μας, αλλά και έπρεπε να το κερδίσουμε. Εύχομαι τα καλύτερα στον Κόροιβο, είναι δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα του. Μας δυσκόλεψε πολύ, κυρίως στο περιφερειακό σουτ. Είχαμε καλύτερη παρουσία μέσα στη ρακέτα, αλλά στο πρώτο ήμασταν κακοί στα τρίποντα, όπου είχαμε 1/6, κάναμε και λάθη και αυτό δεν μας επέτρεψε να έχουμε καλύτερη εικόνα. Η νίκη είναι νίκη και είναι σημαντική…. Χρόνια Πολλά σε όλους. Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και αγάπη σε όλους. Σε αυτές τις μέρες που είναι δύσκολες για όλους και για την χώρα μας είναι σημαντικό ο καθένας, όσο μπορεί να βοηθά τον συνάνθρωπό του».

O πρώτος σκόρερ των ασπρόμαυρων στο παιχνίδι Ζάνις Πέινερς από τη μεριά του τόνισε:

«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για μας, γιατί θέλαμε να πάμε με καλή διάθεση στο μικρό κενό που έχουμε αυτές τις μέρες και να κάνουμε καλές διακοπές για τα Χριστούγεννα. Βρεθήκαμε στο -10 και αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική τη νίκη μας, απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε καλά, παίζει πάντα πολύ δυνατά στην έδρα της και έχει δυσκολέψει όλους τους αντιπάλους. Γνωρίζω μερικούς παίκτες, όπως ο Μπράουν και ο Πόλαρντ από τη Λετονία και μπορώ να πω ότι ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη και κλείσαμε με αυτό τον τρόπο την χρονιά και μπαίνουμε, έστω και για λίγες ημέρες, σε ένα εορταστικό πνεύμα. Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα όταν μείναμε πίσω στο σκορ με 10 πόντους, γιατί αυτό είναι ένα σκηνικό που έχει συμβεί σε πάρα πολλά παιχνίδια φέτος, είτε είχαμε εμείς την διαφορά και την χάναμε, είτε την είχε ο αντίπαλος και επιστρέφαμε, όπως ακριβώς έγινε και στο παιχνίδι της Πάτρας. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στον πρώτο γύρο με ομάδες τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει και δεν έπρεπε να χάσουμε ένα ακόμη παιχνίδι έτσι. Δεν μπορείς να έχεις πάντα το κοντρόλ του αγώνα, ειδικά όταν πηγαίνει σε τέτοια κατάσταση, αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα. Νομίζω ότι στο κλείσιμο του 2016, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που κάναμε και να περιμένουμε ότι με την προσπάθειά μας θα πάμε ακόμη καλύτερα. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει μερικά ακόμη παιχνίδια, θα μπορούσαμε όμως να είχαμε χάσει κι άλλους αγώνες, οπότε γενικά είμαστε καλά, γιατί όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος είναι καλές… »