Skip to main content

Μαρκόπουλος: Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, κάναμε παιδαριώδη λάθη

«Νομίζω ότι του βγήκε ο ώμος και συνήθως όταν γίνεται αυτό δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα»είπε για τον τραυματισμό του Σάιμπερτ ο κόουτς του ΠΑΟΚ

Στα λάθη της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και στις κακές επιλογές στην επίθεση στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε ότι οι παίκτες έκαναν αυτά που τους είχε ζητήσει στο πρώτο μέρος, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η εικόνα της ομάδας χειροτέρεψε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για τη νίκη της. Εμείς ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς είχαμε απέναντι μας μια ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ, οπότε μέσα στην έδρα τους τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Παρ΄όλα αυτά ήρθαμε να καταθέσουμε την ψυχή μας και να παίξουμε όσο πιο ορθολογικά μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε τα βασικά επιθετικά στοιχεία της ΑΕΚ εκτός παιχνιδιού και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες που έχει στην άμυνα.

Στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε αυτά που θέλαμε, αλλά νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου, η κούραση μας, και η βελτίωση της ΑΕΚ, τα φάουλ με τα οποία ήταν φορτωμένοι οι παίκτες μας, αλλά και ο τραυματισμός του Τζόρνταν Σάιμπερτ, χειροτέρεψε την εικόνα μας, κυρίως στην επίθεση. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη, ενώ συγχρόνως δώσαμε στους αντιπάλους το δικαίωμα να τρέξουν και να ανοίξουν το γήπεδο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να το επιτρέψουμε στην ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο της.

Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας ενόψει του αγώνα που έχουμε την Τρίτη με την Τενερίφη. Εύχομαι στην ΑΕΚ καλή συνέχεια».

Για το γεγονός ότι ο Κιθ Κλάντον δεν σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήταν λογικό να είναι κάποια στιγμή η άμυνα πολύ πιο δυνατή στη ρακέτα. Έπρεπε να βρούμε τρόπους να βγάλουμε την μπάλα έξω. Είχαμε κακές επιλογές, δεν το παίξαμε πολύ καλά αυτό το παιχνίδι, καθώς πήραμε κάποια βιαστικά σουτ και έτσι δώσαμε το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να πάρει πιο εύκολα την ομάδα.

Για τον τραυματισμό του Τζόρνταν Σάιμπερτ: «Νομίζω ότι του βγήκε ο ώμος και συνήθως όταν γίνεται αυτό δεν είναι και τόσο καλά τα πράγματα».

Ο Kιθ Κλάντον εκπροσωπώντας τους παίκτες των ασπρόμαυρων στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν εκτέλεσαν τις εντολές του προπονητή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τραυματισμός του Τζόρνταν Σάιμπερτ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ του Δικεφάλου:

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ προερχόταν από ένα παιχνίδι για το Basketball Champions League, όπως και εμείς. Δεν είχαμε πολύ καιρό για ξεκούραση. Πιστεύω ότι στο τέλος έπρεπε να εκτελέσουμε καλύτερα αυτά που έχουμε πει. Γνωρίζαμε ότι παίζοντας στην έδρα του αντιπάλου, το περιβάλλον θα τον ευνοούσε και έτσι έπρεπε να κάνουμε καλύτερα τα μικρά πράγματα που δίνουν τη νίκη σε τέτοια παιχνίδια. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ πήρε πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ενώ αμυντικά δεν τα πήγαμε καλά  στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω επίσης ότι μας πλήγωσε το γεγονός ότι χάσαμε τον Τζόρνταν Σάιμπερ, ο οποίος είναι πιθανόν να έχει βγάλει τον ώμο του. Είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς. Ελπίζω να μην έχει κάτι σημαντικό και με την κατάλληλη θεραπεία να μπορέσει να παίξει όσο το δυνατόν συντομότερα. Ήταν πραγματικά ένα πολύ καλό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Για το γεγονός ότι σκόραρε και τους 17 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο: «Είχα ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχω περισσότερους πόντους. Πήρα αρκετές φορές την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσω τις φάσεις. Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε πάρα πολύ η άμυνα της ΑΕΚ, καθώς έγινε πιο σκληρή».