Skip to main content

Μαρκόπουλος: Αν είχαμε βρει τι φταίει θα το είχαμε λύσει (video)

Ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε πως η ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν άσχημες καταστάσεις

Καθόλου ευχαριστημένος δεν έμεινε ο Σούλης Μαρκόπουλος από την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ και την ήττα τους από την Όλντενμπουργκ για την 13η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

«Σίγουρα κάναμε ένα κακό παιχνίδι, δίνοντας στην Όλντενμπουργκ το δικαίωμα να χτίσει μία μεγάλη διαφορά. Στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια δείξαμε μία αδυναμία στην άμυνα, καθώς δεχτήκαμε πολλά lay up κοντά στο καλάθι. Επίσης κάναμε "φτηνά" λάθη στην επίθεση, δίνοντας την μπάλα στους αντιπάλους χωρίς λόγο. Όταν άνοιξε το σκορ η αντίπαλος, γίναμε νευρικοί, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούμε και να χάσαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Στο τέλος, κάναμε μία προσπάθεια παίζοντας αρκετά καλή άμυνα, αλλά αυτό δεν είναι το σημείο που μπορούμε να σταθούμε γιατί το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Δύο στοιχεία που επηρέασαν ήταν οι 12 άστοχες βολές μας, αλλά και το γεγονός ότι o Ντιρκ Μάντριχ είχε 4/5 τρίποντα».

Για τα κενά διαστήματα της ομάδας: «Αν είχαμε βρει τι φταίει θα το είχαμε λύσει. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν κάποιες άσχημες καταστάσεις. Μετά από μία λανθασμένη πάσα ή ένα άστοχο σουτ, πέφτει η ψυχολογία των παικτών και χάνεται η συγκέντρωση στην άμυνα».

Για τον στόχο της πρόκρισης: «Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε και πώς θα διαχειριστούμε το «πρέπει» που υπάρχει και βαραίνει του παίκτες. Μας μένει ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Μλάντεν Ντρίγιεντσιτς δήλωσε:

«Δεν ξεκινήσαμε με την ενέργεια και την ένταση που θέλαμε. Από το 15΄και έπειτα πήγαμε πολύ καλά, ανεβάζοντας την ενέργεια μας και πήγαμε στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα. Στο ημίχρονο συζητήσαμε με τους παίκτες μας και τους τόνισα ότι αν οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε μέσα σε αυτό το γήπεδο. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε και φτάσαμε τη διαφορά στους 20 πόντους. Εκεί κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν και ουσιαστικά επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να γυρίσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ δυνατή άμυνα και εμείς δεν ξέραμε πώς να το αντιδράσουμε. Αντί να γυρίσουμε τον ρυθμό με την άμυνα μας, προσπαθήσουμε να το κάνουμε με την επίθεση και σε εκείνο το σημείο θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά τυχεροί, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ αστόχησαν σε ορισμένα ελεύθερα σουτ. Τελικά, πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία με κάνει χαρούμενο καθώς συνεχίσαμε ένα σερί νικών και πλέον βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το παιχνίδι που έρχεται στη συνέχεια για το γερμανικό πρωτάθλημα».

Για τα 18 λάθη της ομάδας του: «Το μπάσκετ είναι παιχνίδι ρυθμού και απόφασης των παικτών. Οι παίκτες μου αντιμετώπισαν πάρα πολύ επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα, πολλές διπλές άμυνες και για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πίεση, θα έπρεπε να έχουν την εμπειρία ή να έχουμε συνέχεια time out. Πρέπει να είσαι πολύ επιθετικός στις επιλογές σου για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, αλλά ευτυχώς για εμάς είχαμε αρκετούς γκαρντς, οι οποίοι μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο τέλος. Ίσως αυτό να εξηγεί τα λάθη που κάναμε, τα οποία ευτυχώς δεν μας στοίχισαν».