Skip to main content

Μαρινάκης για αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων

Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για την προγραμματισμένη συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλία, αλλά και το τι μπορεί να δώσει η κυβέρνηση, με βάση τα αιτήματα τους, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.


«Μετά την τελευταία συζήτηση με τους αγρότες καλύφθηκαν αρκετά από τα διαχρονικά, θα έλεγα εγώ, αιτήματα των αγροτών με πρώτο και κυριότερο το ζήτημα του ρεύματος. Έχουμε πλέον μία απόφαση της κυβέρνησης, μία συμφωνία με τους παρόχους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 «Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όμως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων, όπως έχουμε ξεκινήσει καιρό – όχι τώρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την Ευρώπη σε μία πιο ήπια μετάβαση, ήπια προσαρμογή στην ''πράσινη'' μετάβαση» συμπλήρωσε

Για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Πολύ περισσότεροι εντατικοί έλεγχοι. Είναι μία πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής γιατί δεν έχει αυτό που λέμε δημοσιονομικό κόστος, δεν είναι αυτό που λέμε παροχές, όμως μία κυβέρνηση η οποία επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη».

Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όλα όσα διαδραματίστηκαν τις περασμένες ημέρες,  ο κυβερνήτικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Θέλω να σσταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με τις πολιτικές. Αυτό το οποίο είδαμε τις δυόμιση μέρες στο Τάε Κβον Ντο είναι το αποτέλεσμα όλων όσων ζήσαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και όταν εκλήθη να διαδραματίσει τον πολύ σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το δεύτερο το οποίο θέλω να εντοπίσω είναι το εξής. Μεγάλη σημασία για τους πολίτες έχει η εναλλακτική πρόταση κι αυτή τη στιγμή, δυστυχώς και το τονίζω το «δυστυχώς», περιμένουμε εναλλακτική πρόταση και από το ΠΑΣΟΚ. και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά όλο αυτό το οποίο συμβαίνει πάει πίσω στην διατύπωση μιας σοβαρής αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: ΕΡΤ