Skip to main content

Μαργαρίτης: Το μυαλό μας μόνο στη νίκη για να καθαρίσουμε την πρόκριση

Ο αρχηγός του Δικεφάλου υπογράμμισε πως θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι ώστε να αποφύγουν τα λάθη και να σταματήσουν τον αιφνιδιασμό των Λετονών

O αγώνας με την Βέντσπιλς, η νίκη και η πρόκριση πρέπει να είναι μόνο στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ και αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ενόψει του αυριανού παιχνιδιού που θα κρίνει ουσιαστικά και το εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

«Ο δικός μας ο στόχος είναι να κερδίσουμε, για να καθαρίσουμε την πρόκριση μόνοι μας και να μην περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα ματς. Θέλουμε τη νίκη και μόνο με αυτήν την σκέψη θα μπούμε στο γήπεδο», δηλώνει ο αρχηγός του Δικεφάλου μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ και αναφερόμενος στις επί μέρους λεπτομέρειες του αγώνα τονίζει: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να μην έχουμε δηλαδή την εικόνα που παρουσιάσαμε στο παιχνίδι με την Όλντενμπουργκ, όπου είχαμε σημαντικά διαστήματα χωρίς καλή απόδοση και άλλα που παίξαμε καλά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα τέσσερα δεκάλεπτα, να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Η Βέντσπιλς είναι μία καλή ομάδα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αποφύγουμε τα λάθη και να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να φύγουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθια, γιατί είναι καλοί σε αυτό. Ο Γουίλι Ντιν αν και είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης τους, είναι πολύ επικίνδυνος, δεν είναι όμως και ο μόνος. Γενικά πρόκειται για μία ομάδα που θέλει προσοχή, μην ξεχνάμε ότι τους κερδίσαμε πολύ δύσκολα και στην παράταση στην έδρα μας και μέχρι αυτή την στιγμή έχουν μία νίκη παραπάνω από μας και έχουν ήδη προκριθεί. Αυτό όμως δεν πιστεύω ότι θα τους κάνει αδιάφορους για το ματς».

Αυτός ο αγώνας θα είναι ο πρώτος για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη επί λετονικού εδάφους. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ λόγω ενός τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί στο προ διετίας παιχνίδι στο Βέντσπιλς, δεν ήταν ακόμη έτοιμος και δεν αγωνίστηκε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που κρίθηκε στην παράταση. Η θέληση για την πρόκριση είναι μεγάλη, αλλά όπως υποστηρίζει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, θα πρέπει όλοι να μείνουν συγκεντρωμένοι και να μην τους κυριεύσει η αγωνία της πρόκρισης… «Εμείς από την πλευρά έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για το ματς, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε νευρικοί ή να μας κάνει κακό η μεγάλη επιθυμία που έχουμε για τη νίκη και την πρόκριση. Για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η πρόκριση. Να μην σκεφτόμαστε τα άλλα ματς, να δούμε μόνο το δικό μας παιχνίδι και πως θα φτάσουμε στην πρόκριση, εξαρτώμενοι μόνο από τις δικές μας δυνάμεις. Δεν πρέπει να έχουμε άλλες σκέψεις για αυτό το ματς».