Skip to main content

Μαργαρίτης: Μεγάλο κίνητρο για όλους μας η ευρωπαϊκή πρόκριση

Ο αρχηγός του ΔΙκεφάλου δήλωσε πως βρίσκει σιγά σιγά τον αγωνιστικό του ρυθμό ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα είναι στο 100%

Για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ αλλά και το μεγάλο κίνητρο που υπάρχει στην ομάδα ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League μίλησε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του Δικεφάλου:

«Νομίζω ότι η επιστροφή μου έγινε με ομαλό τρόπο. Μου είχε λείψει πολύ το γήπεδο, το μπάσκετ είναι η ζωή μου και τώρα πια αισθάνομαι πολύ καλύτερα, γιατί και την ομάδα μπορώ να πλέον να βοηθήσω, αλλά και το να είμαι σε ενεργή θέση είναι κάτι που έχω μάθει. Σιγά σιγά βρίσκω και ρυθμό και τον εαυτό μου, σύντομα πιστεύω ότι θα είμαι στο 100%. Και με βοηθά και η διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να γίνει περισσότερη δουλειά και σε ατομικό επίπεδο, για να καλύψω το χαμένο έδαφος από το διάστημα της απουσίας μου».

Ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε και στην περίεργη λόγω καιρικών συνθηκών εβδομάδα, αλλά και στο ιδιαίτερο ματς με τη Νεπτούνας… «Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Ήταν συνθήκες πρωτόγνωρες και ειδικά την Τρίτη, στο παιχνίδι με τη Νεπτούνας. Όλη η μέρα ήταν περίεργη. Έπρεπε να προσέξουμε πολύ, ειδοποιηθήκαμε να ξεκινήσουμε πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο για το γήπεδο για να μην κολλήσει κανείς στα χιόνια, τελικά όλα πήγαν καλά. Πήραμε μία σπουδαία νίκη, δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει ο κόσμος, αν και υπήρχαν και αυτοί οι ήρωες που δεν τους σταματά τίποτα όταν παίζει η ομάδα και για αυτό πήγαμε στο τέλος του αγώνα κοντά τους για να τους ευχαριστήσουμε. Νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση και μένει τώρα το επόμενο».

Το επόμενο παιχνίδι με την Όλντενμπουργκ μπορεί να κρίνει την πρόκριση και όπως λέει ο Μαργαρίτης. «Πρέπει να κερδίσουμε για να τελειώνουμε με την πρόκριση. Είμαστε κοντά, αλλά θέλουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα, κάθε νίκη μετράει στη διοργάνωση και έχουμε κι αυτές τις τρεις ήττες από τους Γερμανούς που δεν μας άρεσαν καθόλου. Και πέρσι και φέτος και ήρθε η ώρα να κερδίσουμε. Το παιχνίδι όμως θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί η Όλντενμπουργκ είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Η πρόκριση στην επόμενη φάση αρχικά είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για όλους μας. Και όσο ψηλότερα φτάσουμε στη διοργάνωση τόσο καλύτερα. Αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα που είναι η πρόκριση».