Skip to main content

Μαργαρίτης: Δεν το περίμενα να γίνω αρχηγός του ΠΑΟΚ, είναι τιμή μου

Όλα τα παιδιά έχουν καλή διάθεση, η ομαδικότητα είναι αυτό που θέλουμε να προτάξουμε κι αυτό είναι σημαντικό, υπογράμμισε ο αρχηγός του «Δικεφάλου».

Για την εικόνα της ομάδας στα δύο τελευταία φιλικά, αλλά και για όλα όσα έχει δει από την ομάδα του μέχρι στιγμής, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο αρχηγός του «Δικεφάλου», Βαγγέλης Μαργαρίτης.

-Τι εικόνα έχεις για το νέο ΠΑΟΚ, μετά τα πρώτα πέντε φιλικά παιχνίδια της ομάδας;

«Δουλεύουμε αρκετά καλά, όλα τα παιδιά έχουν όρεξη και θέληση για διάκριση. Και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι όλο και περισσότερο, με την βελτιωμένη εικόνα της ομάδας μέρα με τη μέρα. Για αυτό άλλωστε είναι και τα φιλικά παιχνίδια, για να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε βεβαίως λίγο ακόμη χρόνο, αλλά θα μας βοηθήσουν και τα τελευταία φιλικά παιχνίδια που έχουμε, τα οποία μάλιστα και σε αντίθεση με τα πρώτα είναι εκτός έδρας. Και με την δουλειά που θα κάνουμε, ελπίζουμε όλοι ότι θα είμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας».

-Η ομάδα έχει πολλά νέα πρόσωπα. Είσαι ικανοποιημένος από την προσαρμογή όλων και το που ακριβώς βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή; Και ποια είναι τα δυνατά σημεία που έχεις διακρίνει;

«Για την περίοδο που βρισκόμαστε, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όλα τα παιδιά έχουν καλή διάθεση, η ομαδικότητα είναι αυτό που θέλουμε να προτάξουμε κι αυτό είναι σημαντικό. Μέχρι τώρα σαν ομάδα νομίζω ότι δείχνουμε ότι θέλουμε και μπορούμε να τρέξουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι θέλουμε να παίξουμε ομαδικά. Και αν δεν το βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι, σε αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Για να μπορούμε να μεγαλώσουμε τα καλά μας διαστήματα και να φτάσουμε εάν μπορούμε να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά. Ακόμη έχουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό για την εποχή».

-Αυτό το 29-0 στο ξεκίνημα του αγώνα με την Ουσάκ δεν ήταν περίεργο;

«Ήταν σίγουρα κάτι σπάνιο. Δεν μου έχει τύχει ξανά. Δεν ξέρω εάν ήταν και περίεργο, αλλά εμείς μπήκαμε σίγουρα πολύ συγκεντρωμένοι στο ματς. Δεν γνωρίζω εάν ο αντίπαλος δεν το περίμενε. Όταν ξεκινάς με 29-0, ο αντίπαλος σίγουρα θα κάνει την προσπάθειά του, θα βάλει καλάθια, θα πιέσει, θα υπάρχει χαλάρωση, κι επειδή υπάρχουν πολλά παραδείγματα και σε δικά μας παιχνίδια, που γύρισε τελείως ένα τέτοιο ματς, ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε και κρατήσαμε την διαφορά μέχρι το τέλος. Είχαμε εξαιρετική αντίδραση σε αυτό το παιχνίδι».

-Τι σας έμεινε από το ιστορικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Το ότι βρισκόμασταν μαζί με νέα παιδιά, σε μία νέα ομάδα και ανάμεσα σε όλους αυτούς τους θρύλους του ΠΑΟΚ, που έχουν δώσει πολλά στο μπάσκετ και στιγμές χαράς και τίτλους στην ομάδα, ήταν τουλάχιστον τιμητικό. Αυτοί που ήξεραν, θυμήθηκαν ξανά κι αυτοί που δεν γνώριζαν, έμαθαν. Κι αυτό το τελευταίο ίσως είναι το πιο σημαντικό, γιατί η ομάδα έχει νέους παίκτες, νέα παιδιά, που έμαθαν που ακριβώς βρίσκονται. Θέλω να σταθώ και στην ατμόσφαιρα. Ήταν πολύ όμορφη, χαρήκαμε όλοι μαζί και μακάρι να έχουμε αυτό τον κόσμο δίπλα μας και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τους χρειαζόμαστε και το ξέρουν».

-Πως είναι να είσαι ο πιο παλιός πλέον στην ομάδα, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ;

«Δεν το φανταζόμουν ότι θα γίνει κάπως έτσι, όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Εντάξει, είχα φιλοδοξίες, ήθελα να δείξω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω, αλλά το να φτάσω να γίνω αρχηγός στον ΠΑΟΚ, ειλικρινά δεν το περίμενα. Και είναι μία μεγάλη τιμή για μένα. Να είμαι αρχηγός στον ΠΑΟΚ, σε μία ομάδα που ήταν αρχηγοί τεράστιοι παίκτες, αρκετούς από τους οποίους είδαμε και πάλι από κοντά στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη και θα όπως πάντα, θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».