Skip to main content

Μάρδας: Το συλλαλητήριο ενδυναμώνει την εξωτερική πολιτική

Ο βουλευτής δήλωσε ότι το συγκεκριμένο συλλαλητήριο μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής και ενδυναμώνει την εξωτερική πολιτική.

Το χθεσινό συλλαλητήριο σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας ότι «καλώς έγινε».

«Στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής γίνονται κάποιες κινήσεις, οι οποίες πάντοτε επιβοηθούν έναν κεντρικό στόχο, π.χ. το συγκεκριμένο συλλαλητήριο μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής και ενδυναμώνει την εξωτερική πολιτική σε ορισμένες πτυχές του προβλήματος και καλώς έγινε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας μιλώντας στο Atlas TV.

«Άσχετα βέβαια, αν δεν κατανοώ αυτό που λένε, ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ποια ήταν η προσδοκία; Οι 100 ή οι 90 χιλιάδες; 15 μέρες πριν, είχα πει σε εκπομπή, να προσέξουν πάρα πολύ οι οργανωτές πώς το οργανώνουν, γιατί το 1992 όσο και να θέλουμε να το ξεχάσουμε, είναι 1992, με 1.100.000 πληθυσμό, ο οποίος τότε διαδήλωσε κάτι και τότε εκείνο, το έλαβαν αρκετά σοβαρά υπόψη»

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που σχολίασε για το χθεσινό συλλαλητήριο ότι η ειδική ευαισθησία των πολιτών έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακροδεξιές δυνάμεις και παρέπεμψε σε αντίστοιχο συλλαλητήριο του 1992 καταλήγοντας ότι πάρα πολλοί έχτισαν πολιτικές καριέρες, αλλά υπονομεύθηκε εν τέλει το εθνικό συμφέρον. Ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να διαμηνύσει ότι το συλλαλητήριο σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης με τη γείτονα, καθώς όπως είπε η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να επηρεάζεται από τα συλλαλητήρια.