Skip to main content

Μάρδας: Η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον για επενδύσεις

«Αν δεν παρουσίαζε η χώρα επενδυτικό ενδιαφέρον, τότε μπορώ να σας πω ότι θα είχαμε πρόβλημα», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον, εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Όπως είπε ο κ. Μάρδας, «όταν μας καλούν στο εξωτερικό και βλέπουμε και έχουμε δει, μέχρι τώρα, περισσότερα από 100 από τα γνωστά funds, τους επενδυτικούς οίκους, και μας ξανακαλούν και έχουμε αλληλογραφία. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια κινητικότητα, αυτό δείχνει ότι η χώρα έχει ενδιαφέρον».

«Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι το ακόλουθο: δεν χάνει κάποιος μια ώρα από το Χρηματιστήριο, ενώ βράζει το Χρηματιστήριο, να μας δεχτεί κάπου στην Αμερική ή στην Αγγλία, να βρεθούμε σε ένα τραπέζι να σηκώσουμε τα μανίκια, να δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεται, να λύσουμε απορίες, κάποιος δεν χάνει τον χρόνο του, αν δεν έχει ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Οπότε, συνέχισε ο κ. Μάρδας, το σημείο εκκίνησης είναι ότι η χώρα εξακολουθεί και παρουσιάζει ενδιαφέρον. «Αν δεν παρουσίαζε, τότε μπορώ να σας πω ότι θα είχαμε πρόβλημα», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.