Skip to main content

Μακελειό στο Μάντσεστερ: Στους 22 οι νεκροί, νεκρός ο καμικάζι

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι «ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό»

Στους 22 έφθασαν οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ (22.33 ώρα Βρετανίας), σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Κατά πληροφορίες η έκρηξη, η οποία έγινε λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena, σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου - στον χώρο όπου ελέγχονταν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία - ενώ οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν, καθώς η τραγουδίστρια είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι «ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης μέσα από το στάδιο - Στο 5ο δευτερόλεπτο του βίντεο ακούγεται ο ήχος και αμέσως μετά ουρλιαχτά



Η στιγμή της έκρηξης στο 8ο δευτερόλεπτα



Βίντεο μέσα από το στάδιο, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη



Οι στιγμές που ζει η βρετανική πόλη είναι συγκλονιστικές με αρκετούς γονείς να ψάχνουν ακόμα τα παιδιά τους καθώς η Αριάνα Γκράντε είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις νεαρές ηλικίες,ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και παιδιά δέκα και έξι ετών ήταν ανάμεσα στους θεατές. Στην προσπάθειά τους αυτή οι απελπισμένοι γονείς χρησιμοποιούν και τα social media.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάνστεστερ με την κυβέρνηση να μιλά σε επίσημη ανακοίνωσή της για ένα «τρομακτικό τρομοκρατικό συμβάν».