Skip to main content

Μαντουλίδης:Πρώτο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Στην τελετή απονομής, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη μετά από κλήρωση απέσπασε έναν από τους τρεις κινηματογραφικούς εξοπλισμούς

Το Πρώτο Βραβείο και το Βραβείο Κοινού απέσπασε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη με την ταινία «Η σφαγή των προξένων»,  στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο -Σπίτι της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ'- Ε'- Στ' δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.

Συντελεστές της ταινίας είναι:

Υπεύθυνος καθηγητής: Χατζάκης Δημήτρης
Μαθητές: Κ. Αθανασόπουλος, Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Τζημουράκα, Θ. Φεσατίδου

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα και η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη μετά από κλήρωση απέσπασε έναν από τους τρεις κινηματογραφικούς εξοπλισμούς, από τους διοργανωτές.