Skip to main content

Μανιάτης για 14 περιφερειακά: Ανικανότητα ή σκοπιμότητα;

Η αφερεγγυότητα της κυβέρνησης μεγιστοποιεί το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης όλων των επενδυτών απέναντί τους, τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης

Σφοδρά πυρά κατά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εξαπολύει ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που περιγράφουν τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν από την καθυστερημένη έναρξη εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

«Τελικά είναι ανίκανοι ή σκόπιμα οδηγούν στα βράχια την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων της χώρας;», διερωτάται ο κ. Μανιάτης και κάνει λόγο για σοβαρή αναστάτωση που έχει προκληθεί στους φορείς της Μακεδονίας με τα σχέδια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να ξεκινήσει τις εργασίες αναβάθμισης του κοινού τμήματος των 2 διαδρόμων προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» τον Ιανουάριο του 2017, όταν οι εργασίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017.

Προσωποποιώντας τα βέλη του κατά του επικεφαλής του υπουργείου, Χρ. Σπίρτζη, ο κ. Μανιάτης σημειώνει: «Ουσιαστικά ο κ. Σπίρτζης με την απόφασή του αυτή θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της Μακεδονίας και πολύ περισσότερο στον τουρισμό».

«Για δύο ολόκληρα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Δεν καταλαβαίνουν ότι με τις παραλείψεις και την ανικανότητά τους κινδυνεύει να οδηγηθεί στα βράχια μια ακόμη επένδυση πολύ μεγάλου μεγέθους στη χώρα;», διερωτάται και συμπληρώνει:

«Η αφερεγγυότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μεγιστοποιεί το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης όλων των επενδυτών απέναντί τους», τονίζει, ακόμη και καταλήγει σημειώνοντας ότι «έχουμε ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Αναμένουμε τις απαντήσεις».