Skip to main content

Μάνατζερ Μουλέν στη Voria: Έτσι έκλεισε ο Τιμπό στον ΠΑΟΚ

Στέλεχος του γραφείου που εκπροσωπεί τον νέο παίκτη του Δικεφάλου μίλησε για όσα μέτρησε ο 28χρονος Γάλλος χαφ για να πει το... oui στους ασπρόμαυρους

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι από χθες και επίσημα ο Τιμπό Μουλέν με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να ευελπιστούν πως ο 28χρονος Γάλλος χαφ θα μπορέσει να μπει... στα παπούτσια του Γκόικο Τσίμιροτ σπρώχνωντας την ομάδα προς στην κατάκτηση του τίτλου.

H Voria.gr μίλησε με το γραφείο «Unidos Football Agency» και τον Dominic Ebebenge που εκπροσωπεί τον νέο παίκτη των «ασπρόμαυρων» ο οποίος σκιαγραφεί το προφίλ του Μουλέν ενώ εξέρει τον ΠΑΟΚ ως σύλλογο και ειδικότερα το τμήμα scouting και τους χειρισμούς του Λούμπος Μίχελ για την θετική έκβαση του deal.

«Ο Μουλέν είναι ένας δυναμικός χαφ που μπορεί με την παρουσία του να βοηθήσει τη νέα του ομάδα και μάλιστα σε πολυδιάστατο ρόλο καθώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως εξάρι όσο και πιο προωθημένος ως οκτάρι. Φέτος ο προπονητής Ρόμεο Γιόζεκ τον χρησιμοποιούσε σε σύστημα 4-2-3-1, ως χαφ σε δυάδα, περισσότερο όμως ως οκτάρι. Αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που έδωσε πολλά στη Λέγκια Βαρσοβίας αγωνιζόμενος 1.5 χρόνο στην ομάδα αλλά θεώρησε πως ο κύκλος του έχει κλείσει και είχε την φιλοδοξία να συνεχίσει πλέον αλλού την καριέρα του», δήλωσε αρχικά ο κ. Ebebenge (στη φωτογραφία μαζί με τον Μουλέν), πρώην στέλεχος της πρωταθλήτριας Πολωνίας στο κομμάτι του scouting (2012-2016) και συνέχισε αποκαλύπτωντας πως καθοριστικό ρόλο για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λέγκια έπαιξε ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε.

«Η απόφαση του Βάντις να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό πέρσι επηρέασε ιδιαίτερα τον Μουλέν και σίγουρα εκτός από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο Οφόε ήταν ο πρώτος με τον οποίο μίλησε για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα. Η συμφωνία έκλεισε πολύ γρήγορα, μέσα σε τρεις ημέρες καθώς ο παίκτης ήταν βέβαιος πως ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, έναν σύλλογο που τον γνώριζε ο παίκτης και αναμφίβολα έχει ανεβεί επίπεδο υπό τη διοίκηση και την οικονομική επιφάνεια του κ. Σαββίδη».

Ο μάνατζερ αποκάλυψε το παράλληλο ενδιαφέρον των Σταντάρ Λιέγης, Μόντρεαλ Ίμπακτ και Ντιναμό Μόσχας για την απόκτηση του Γάλλου άσου αλλά το διαρκές τσεκάρισμα του «ασπρόμαυρου» τμήματος scouting και οι τελικές επαφές του Λούμπος Μίχελ αυτή τη βδομάδα έφεραν τον Μουλέν στον ΠΑΟΚ.

«Σταντάρ Λιέγης, Μόντρεαλ Ίμπακτ και Ντιναμό Μόσχας έδειξαν ενδιαφέρον για τον παίκτη παράλληλα με τον ΠΑΟΚ, αλλά οι κινήσεις του Μίχελ ήταν σημαντικές και εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους ανθρώπους της Λέγκια. Το scouting του ΠΑΟΚ τσέκαρε συχνά το τελευταίο διάστημα τον Τιμπό, ενώ ο Μίχελ μιλά καλά τα πολωνικά και η άμεση επικοινωνία που είχε, βοήθησε στην πραγματοποίηση της μετεγγραφής».

Σε ερώτηση για τα σημεία τα οποία... κέρδισαν τον Μουλέν αναφορικά με τα συν του ΠΑΟΚ έναντι της Λέγκια ο Πολωνός μάνατζερ υπογράμμισε:

«Αναμφίβολα η Λέγκια είναι ένα σπουδαίο κλαμπ με αρκετούς τίτλους στην Πολωνία, φανατικό κοινό όπως αντίστοιχα έχει ο ΠΑΟΚ αλλά και διεθνή αναγνώριση όμως δύο στοιχεία ήταν καθοριστικά. Πρώτον, ο Μουλέν πιστεύει πως το γεγονός ότι η ελληνική Super League είναι πιο ανταγωνιστική, θα μπορούσε να του δώσει τη δυνατότητα εφόσον κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη νέα του ομάδα να έχει πιο εύκολο... δρόμο ώστε να αγωνιστεί εκ νέου στο Champions League ενώ δεύτερον δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να του προσφέρει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που είχε στη Λέγκια, κάτι που μέτρησε αρκετά για την τελική απόφαση του παίκτη».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Μουλέν βλέπει τον ΠΑΟΚ ως ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του, ο κ. Ebebenge ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του έχει ένα δυνατό όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα της δυτικής Ευρώπης, θεωρεί πως ο «Δικέφαλος» μπορεί να δώσει μία νέα πνοή στην καριέρα του αλλά υπογράμμισε πως στόχος του δεν είναι άλλος από το να αγωνιστεί μελλοντικά σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης όπως Ligue 1 ή η Bundesliga.