Skip to main content

Malaysia Airlines: Ανεστάλησαν οι υποβρύχιες έρευνες για το Boeing 777

Tο αεροπλάνο δεν εντοπίστηκε στη ζώνη των ερευνών των 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που είχε προσδιοριστεί στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Ανεστάλησαν οι υποβρύχιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370 και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από σχεδόν τρία χρόνια, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας.

Τα ίχνη του μοιραίου Boeing 777, στο οποίο επέβαιναν 239 άτομα, χάθηκαν στις 8 Μαρτίου του 2014 λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις κυβερνήσεις, το αεροπλάνο δεν εντοπίστηκε στη ζώνη των ερευνών των 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που είχε προσδιοριστεί στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

«Παρ' όλες τις προσπάθειες που έγιναν με τη βοήθεια των επιστημονικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας, της εξελιγμένης τεχνολογίας και τις συμβουλές εξαιρετικά ικανών επαγγελματιών (...) οι έρευνες δεν επέτρεψαν τον εντοπισμό του αεροπλάνου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Μαλαισία είχε ανακοινώσει ήδη πριν από δύο εβδομάδες το τέλος των επιχειρήσεων.