Skip to main content

Μακρόν: Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία,θα υπερασπιστώ την Ευρώπη

Η Ευρώπη περιμένει να υπερασπιστούμε το πνεύμα του διαφωτισμού. Επιλέξατε την τόλμη, τόνισε ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Σας ευχαριστώ φίλοι μου , σας ευχαριστώ. Είστε δεκάδες εκατομμύρια. Ευχαριστώ που αγωνιστήκατε με σύνεση επί τόσους μήνες γιατί πραγματικά σήμερα το βράδυ νικήσατε» είπε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην επινίκεια ομιλία του στο Λούβρο λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής.
 
«Αυτό που εμείς εδώ και μήνες δεν έχει προηγούμενο , δεν έχει  όμοιό του. Όλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώσατε... Αυτή η εμπιστοσύνη με υποχρεώνει να τηρήσω τις δεσμεύσεις μου και θα προστατεύσω τη δημοκρατία. Αυτός ο τόπος είναι ο τόπος των Γάλλων, των Γαλλίδων, ο κόσμος μας παρακολουθεί, όλη η Ευρώπη μας παρακολουθεί, μας παρακολουθεί όλη η οικουμένη. Η Ευρώπη περιμένει να υπερασπιστούμε το πνεύμα του διαφωτισμού. Επιλέξατε την τόλμη» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Ο Μακρόν ζήτησε ευρεία πλειοψηφία από τον λαό στις βουλευτικές εκλογές. «Θα σας προστατεύσω απέναντι στις απειλές» υποσχέθηκε στους Γάλλους και πρόσθεσε: «Θα σεβαστώ τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά.  Θα σας υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη, με σθένος στο όνομα της ισότητας, της αδελφοσύνης, της ελευθερίας. Θα σας υπηρετήσω πιστά στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Ζήτω η Γαλλία».  

'Οταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν, και οι θετές κόρες του μαζί με την οικογένειά τους ανέβηκαν στο βήμα με το κοινό να τους αποθεώνει. Στη συνέχεια ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας και όλοι μαζί τραγούδησαν την «Μασσαλιώτιδα».


Με φόντο τη γαλλική σημαία και τη σημαία της Ε.Ε ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε δηλώσεις από το αρχηγείο του αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls  και αφού προηγουμένως η Μαρίν Λεπέν αναγνώρισε την ήττα της.
 
«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καμία δυσκολία όμως δεν θα μας καταβάλει. Θέλω να συγχαρώ τη πολιτική μου αντίπαλο. Σέβομαι τις ψήφους που δεν μας στήριξαν. Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, θα υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο των λαών της ηπείρου μας» επισήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν.  

«Θέλω να χαιρετήσω τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας τα πέντε προηγούμενα χρόνια» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν και διαβεβαίωσε: «Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ευθύνη μου θα είναι να καταλαγιάσω τους φόβους των Γάλλων. Θα αγωνιστών με όλες μου τις δυνάμεις».

«Για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα αγωνιστώ με ταπεινοφροσύνη, με αφοσίωση, με αποφασιστικότητα. Ζήτω η δημοκρατία» τόνισε ο κ. Μακρόν. 

«Eπιλέξατε να με εμπιστευτείτε και σας ευχαριστώ θερμά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» έκλεισε την ομιλία του ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.