Skip to main content

Μακρόν για επίθεση στο Παρίσι: Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη

Μην υποχωρήσετε στον φόβο, στην διαίρεση και τον εκφοβισμό, η γενιά μας πρέπει να αντιταχθεί σε αυτήν την πρόκληση, είπε ο Μακρόν.

Η Γαλλία δεν πρέπει να υποχωρήσει στον φόβο και οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές πρέπει να αποφύγουν την πλειοδοσία μετά την επίθεση στο Παρίσι, δήλωσε ο κεντρώος υποψήφιος πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Μη υποχωρήσετε στον φόβο, στην διαίρεση και τον εκφοβισμό. Η γενιά μας πρέπει να αντιταχθεί σε αυτήν την πρόκληση», δήλωσε ο κ. Μακρόν από το στρατηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο σοσιαλφιλελεύθερος υποψήφιος εξήγησε ότι ματαίωσε δύο συγκεντρώσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες εντός της ημέρας για να μην επιβαρύνει τις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά αρνήθηκε να διακόψει την εκστρατεία του. «Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη», είπε.

«Η αποδυνάμωση των τοπικών υπηρεσιών Πληροφοριών εδώ και σχεδόν 10 χρόνια υπήρξε σφάλμα», είπε ο Εμ. Μακρόν, σε μία επίθεση στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2007 έως το 2012, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.