Skip to main content

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Τους 52 έφτασαν σήμερα, Παρασκευή, οι νεκροί από τις πυρκαγιές, που μαίνονται στην κεντρική και τη δυτική Ρωσία για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Τους 52 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από τις πυρκαγιές, που μαίνονται στην κεντρική και τη δυτική Ρωσία για περισσότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, από τη μεριά του, έκανε σήμερα έκκληση για εθελοντές προκειμένου να ενισχυθεί η μάχη κατά των πυρκαγιών.

«Όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια μπορούν να τηλεφωνήσουν στο περιφερειακό γραφείο του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Τρεις τηλεφωνικές γραμμές έχουν δημιουργηθεί για να λαμβάνουν αιτήσεις εθελοντών. Εξάλλου η ατμόσφαιρα στη Μόσχα παραμένει αποπνικτική από τους καπνούς των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Το αεροδρόμιο της πόλης δεν επέτρεπε σήμερα στα αεροπλάνα να προσγειώνονται, καθώς πυκνός καπνός καλύπτει τη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι υπάλληλοι στα γραφεία εργάζονται φορώντας χειρουργικές μάσκες.

Η μόλυνση στην πόλη είναι πέντε φορές πάνω από τα κανονικά επίπεδα και γι΄ αυτό οι αρχές αποτρέπουν τους Μοσχοβίτες από το να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η έκταση των πυρκαγιών που καίνε στην περιοχή της Μόσχας σχεδόν διπλασιάστηκε από χθες και από τα 375 στρέμματα που ήταν την Πέμπτη, έφτασε σήμερα τα 657 στρέμματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.