Skip to main content

ΜακΚέιν: Μεγαλύτερη απειλή ο Πούτιν από το Ισλαμικό Κράτος

Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι ο μέγιστος κίνδυνος, ακόμη μεγαλύτερος από το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη διεθνή ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Αυστραλία.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, επίσης Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. ΜακΚέιν, εκ των γερουσιαστών με τη μεγαλύτερη επιρροή στο κυβερνών κόμμα, τόνισε ότι του προκαλεί «εκνευρισμό», ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις πληροφορίες ότι ο γαμπρός του προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, προσπαθούσε να δημιουργήσει μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με τη Μόσχα.

«Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι ο μέγιστος κίνδυνος, ακόμη μεγαλύτερος από το Ισλαμικό Κράτος», ξεκαθάρισε.

Ο κ. ΜακΚέιν πρόσθεσε ότι, ενώ το Ισλαμικό Κράτος «μπορεί να κάνει φρικτές ενέργειες και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το τι συμβαίνει σήμερα με την πίστη στο Ισλάμ, είναι οι Ρώσοι που προσπάθησαν να καταστρέψουν τα βάθρα της δημοκρατίας και να αλλάξουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν έχει δει αποδείξεις ότι η ρωσική δραστηριότητα επηρέασε το αποτέλεσμα, αν και οι Ρώσοι «προσπάθησαν και προσπαθούν συνέχεια να επέμβουν σε εκλογικές διαδικασίες ανά τον κόσμο».

Κατηγόρησε ακόμη τη Ρωσία ότι «ακρωτηρίασε την Ουκρανία, ένα κυρίαρχο έθνος», για να τεκμηριώσει το γιατί θεωρεί τη Μόσχα την μεγαλύτερη απειλή.

Ο Τζον ΜακΚέιν εγκωμίασε πάντως την ομάδα εθνικής ασφάλειας γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω στ' αλήθεια ότι συνήθως ακολουθεί τις συμβουλές τους. Μπορώ να πω ότι το κάνει πάντα; Όχι. Με ενοχλεί αυτό; Ναι», συμπλήρωσε.