Skip to main content

Μακεδονία: Συνέλαβαν 21χρονο για πορνογραφία ανηλίκων

Συνομιλούσε με ανήλικη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Έναν 21χρονο εις βάρος του οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων συνέλαβαν οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από μητέρα ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την κόρη της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, απειλώντας την ότι θα τις δημοσιεύσει, την εκβίαζε προκειμένου να του αποστείλει επιπλέον φωτογραφίες.

Τα παραπάνω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου δράστη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ποιήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 21χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, τα οποία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.