Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Remake στο Μακεδονία Παλλάς (φωτο)

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης διαθέτει πλέον τρεις ανακαινισμένους ορόφους που συνδυάζουν αρμονικά το σύγχρονο design με τη λιτή πολυτέλεια.

Η πρώτη φάση του Remake Project του Makedonia Palace ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πλέον διαθέτει τρεις ανακαινισμένους ορόφους (6ος, 7ος και 8ος όροφος) που συνδυάζουν αρμονικά το σύγχρονο design με τη λιτή πολυτέλεια, χαρακτηριστικά αναπόσπαστα του DNA του ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, όλα τα ανακαινισμένα δωμάτια του 8ου και 7ου ορόφου, καθώς και οι γωνιακές σουίτες, είναι εξοπλισμένα με ξύλινο δάπεδο, ενώ στον 6ο όροφο έχει τοποθετηθεί μοκέτα. Επιπλέον, τα εκσυγχρονισμένα δωμάτια διαθέτουν κρεβάτια Coco-mat και ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου, resting-chair και laptop-table με το σύνολο των επίπλων να διαθέτει λιτές γραμμές, χρωματική ισορροπία και γεωμετρίες, καθώς επίσης και ζεστά, γήινα υλικά.

Τα πλήρως ανακαινισμένα μπάνια διαθέτουν σύγχρονες παροχές όπως θερμαινόμενο κεντρικό καθρέφτη, πλευρικό φωτιζόμενο μεγεθυντικό καθρέφτη, μπανιέρα, walk-in ντουζιέρα και shower-rainfall.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους ανακαινισμένους ορόφους έχουν ενοποιηθεί κάποια από τα τυπικά δωμάτια με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου δωματίου, του connecting-room – κατάλληλο για τη φιλοξενία οικογενειών.

Ανάμεσα στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνεται η LED τηλεόραση τεχνολογίας IP, με κεντρική διαχείριση και προβολή. Παράλληλα, υπάρχει δομημένη καλωδίωση κατηγορίας Cat6 σε όλα τα δωμάτια με δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης και ξεχωριστές γραμμές τηλεφώνου, καθώς και ενδοεπικοινωνία ή κλήση από την ρεσεψιόν σε WC ή δωμάτιο. Σύστημα KNX υπάρχει σε όλα τα δωμάτια με δυνατότητα ελέγχου από συσκευές του πελάτη (Bring Your Own Device - BYOD).

Το φωτισμό των χώρων του 6ου και 7ου ορόφου φροντίζουν φωτιστικά τεχνολογίας LED με σενάρια φωτισμού σε κάθε διακόπτη, ενώ στον 8ο όροφο η λειτουργία των φωτιστικών είναι αυτόνομη από ξεχωριστούς διακόπτες. Ταυτόχρονα, το κάθε δωμάτιο εξοπλίζεται με κεντρικό φωτιστικό μεταβλητής φωτεινότητας.

Τέλος, για τον κλιματισμό των δωματίων του 7ου και 8ου ορόφου χρησιμοποιείται κλιματισμός VRF νέας-τεχνολογίας με δυνατότητα επιλογής ψύξης-θέρμανσης για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Στον 6ο και 7ο όροφο χρησιμοποιείται σύστημα διαχείρισης ενέργειας, ώστε η λειτουργία του κλιματισμού να διακόπτεται σε περίπτωση που υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα.

Πλέον με την ολοκλήρωση των παραπάνω αλλαγών, οι εργασίες παύουν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Η δεύτερη και τελική φάση του προγράμματος ανακαίνισης του ξενοδοχείου, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση των απομεινάντων ορόφων (από τον πρώτο έως τον πέμπτο), των υπόλοιπων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς επίσης και όλων των εξωτερικών όψεων του ξενοδοχείου. Οι πλέον αισθητικές αλλαγές αφορούν τον χώρο της ρεσεψιόν και του κεντρικού εστιατορίου - μπαρ, που πλέον μετακινούνται προς την παραλία καθώς επίσης και ενός νέου χώρου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου. Το εστιατόριο - μπαρ θα προσφέρει εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, δημιουργούνται, αναβαθμισμένη αίθουσα συνεδρίων, ένα ballroom 900 τ.μ., ένα λειτουργικό συνεδριακό κέντρο 2.000 τ.μ. και ένα spa center 450 τ.μ.

Η ανακαίνιση του Makedonia Palace θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016. Η επένδυση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.