Skip to main content

Μαϊμού υπάλληλος της ΔΕΗ απέσπασε 17.000 ευρώ από ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαναπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών.

Εξιχνιάστηκαν  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, έξι περιπτώσεις απάτης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 48χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτη κατ’ εξακολούθηση και Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος, προκειμένου να προσπορίσει περιουσιακό όφελος, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2014 – Ιανουαρίου 2015, δρώντας στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, μετέβαινε σε σπίτια ηλικιωμένων ατόμων και προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα διαμερίσματα των υποψήφιων θυμάτων του και με το πρόσχημα της περαίωσης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων που είχαν προς τη Δ.Ε.Η. ή την παροχή ηλεκτρολογικών εργασιών, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, ενώ κατά το χρόνο που βρισκόταν στο εσωτερικό των οικιών, εντόπιζε και έκλεβε χρήματα από διάφορα σημεία.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης σε διάστημα δύο μηνών ανέρχεται σε 16.960 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 48χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος του εκκρεμεί Διάταξη ανάκλησης απόλυσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για παραβίαση περιορισμών διαμονής, ενώ διατάσσεται η σύλληψή του προς έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του.

Η δικογραφία του 48χρονου θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.