Skip to main content

Μαγειρεύοντας για την ελπίδα: Γεύματα σε άπορους θα μοιράσει το Σάββατο ο Ηρακλής

Το ερχόμενο Σάββατο από τις 10.00 το πρωί στο Κατσάνειο

Γεύματα προσφοράς στο πλαίσιο των εορτών θα μαγειρέψει το ερχόμενο Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη διασφάλιση «στο δικαίωμα και την πρόσβαση σε θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά όπως η στέγη, η τροφή και η υγεία, για μία αξιοπρεπή ζωή που θα μας χωράει όλες και όλους».

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη θα βρίσκονται στο Κατσάνειο από τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου «μαγειρεύοντας για την ελπίδα» και καλούν όλη την κοινότητα του Ηρακλή, αθλητές, προπονητές, μέλη και φίλους του Συλλόγου «να μαγειρέψουμε μερίδες φαγητού που θα μοιράσουμε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

«Στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να μην αποτελέσει ένα απλό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο, που θα σβήσει μαζί με τα λαμπιόνια των δέντρων μας, αλλά να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύτερο πλάνο κοινωνικής παρέμβασης του Συλλόγου μας στις γειτονιές και τα αόρατα σημεία της πόλης, δίπλα σε αυτούς/ες που μας χρειάζονται με αλληλεγγύη και φροντίδα» επισημαίνει ο Ηρακλής.

Παράλληλα, προσκαλεί οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους όσους/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση, να συζητήσουν τη δημιουργία μιας μόνιμης διασυλλογικής δομής με επίκεντρο τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Πολυχώρο των Χορτατζήδων.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες ο Γ.Σ. Ηρακλής είχε στήσει καλάθια αλληλεγγύης στα γήπεδα που αγωνιζόταν ο Σύλλογος, συλλέγοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής:

Μαγειρεύουμε για την Ελπίδα!

Μια από τις βασικές αρχές που διέπουν την ύπαρξη και λειτουργία του Γ.Σ. Ηρακλής είναι ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης.

Ο δρόμος που επιλέξαμε, ως Σύλλογος, αναγνωρίζει κοινωνικές ανάγκες και δίνει ελπίδα και φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται, διασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα και την πρόσβαση σε θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά όπως η στέγη, η τροφή και η υγεία, για μία αξιοπρεπή ζωή που θα μας χωράει όλες και όλους.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε στήσει καλάθια αλληλεγγύης στα γήπεδα που αγωνίζονταν ο Σύλλογος μας και συλλέξαμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10:00 το πρωί, καλούμε όλη την κοινότητα του «ΗΡΑΚΛΗ» - αθλητές, προπονητές, τα μέλη και τους φίλους του Γυμναστικού Συλλόγου - στο Κατσάνειο για να μαγειρέψουμε μερίδες φαγητού που θα μοιράσουμε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να μην αποτελέσει ένα απλό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο, που θα σβήσει μαζί με τα λαμπιόνια των δέντρων μας, αλλά να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύτερο πλάνο κοινωνικής παρέμβασης του Συλλόγου μας στις γειτονιές και τα αόρατα σημεία της πόλης, δίπλα σε αυτούς/ες που μας χρειάζονται με αλληλεγγύη και φροντίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους όσους/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δράση μας και να συζητήσουμε τη δημιουργία μιας μόνιμης διασυλλογικής δομής με επίκεντρο τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Πολυχώρο των Χορτατζήδων. Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το community@iraklis.club

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι αλληλεγγύη!