Skip to main content

Μάχη σώμα με σώμα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις (upd)

Τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων, στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, δείχνουν τη διαφορά να κυμαίνεται από 1% έως 2,2%.

Σκληρή μάχη δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη νίκη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη διαφορά να κυμαίνεται από 1% έως 2,2%.

Τα ευρήματα αυτά, υπό την επιφύλαξη ότι προέκυψαν τον Αύγουστο που δεν θεωρείται καλός δημοσκοπικός μήνας,  συνιστούν σε κάθε περίπτωση μεγάλη ανατροπή του μεγάλου δημοσκοπικού προβαδίσματος που διατηρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μέχρι την υπογραφή και την ψήφιση του νέου Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε μόλις 1% (22,2% - 21,2%).

Εκτός Βουλής, με 1,7% μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ οριακά την είσοδό της στη Βουλή πετυχαίνει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 3,1%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ πιάνει ποσοστό 4,1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπερνά το 11%.

Σημειώνεται πως το 79% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ το 73% θεωρεί πως πλέον δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός «μνημονιακός» και «αντιμνημονιακός».

Δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η εφημερίδα “Αγορά” που κυκλοφορεί το Σάββατο, δίνει προβάδισμα 1,8% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στις 2,2 μονάδες.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η MRB δίνει: ΣΥΡΙΖΑ 24.6, ΝΔ 22.8, Χρυσή Αυγή 6.2, Ποτάμι 5.6, KKE 4.7, Ένωση Κεντρώων 4.7, Λαϊκή Ενότητα 4.2, ΠΑΣΟΚ 3.9, ΑΝΕΛ 2.3.

Τέλος, προβάδισμα 2,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 23,2%.

Ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%.

Στην έκτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 3,8%. Στη Βουλή φαίνονται να εισέρχονται οριακά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν την προτίμηση του 3% των ερωτηθέντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κυμαίνεται στο 18,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 60,3%, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 17,4%.