Skip to main content

Μάχες για Άρη και ΠΑΟΚ με στόχο τους «16» του Champions League

Οι «κίτρινοι» και ο Δικέφαλος δίνουν σήμερα τις δικές τους μάχες με στόχο την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League

Μία θεωρητικά εύκολη και μία, επίσης θεωρητικά, δύσκολη αποστολή καλούνται να φέρουν σήμερα εις πέρας Άρης και ΠΑΟΚ, αντιστοίχως, εάν θέλουν να συνεχίσουν στη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Συγκεκριμένα, ο Άρης μετά την απογοήτευση από το χαμένο τελικό του Κυπέλλου ταξίδεψε στη Γαλλία για να υπερασπιστεί το +19 (71-52) απέναντι στη Στρασμπούρ. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει αγωνιστικούς πονοκεφάλους, όπως και στον αντίποδα ο Βενσάν Κολέ για τους γηπεδούχους που πιστεύουν στην ανατροπή και την πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά, ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς, για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, πρέπει να κερδίσει μέσα στη «Χάλα Πιονίρ» της Παρτιζάν και, μάλιστα, με τουλάχιστον τρεις πόντους διαφορά.

Θα έχει, βέβαια, ως σύμμαχο στην προσπάθειά του τις πολλές απουσίες που αριθμεί η σερβική ομάδα, η οποία... αποδεκατίστηκε τις τελευταίες ημέρες καθώς πολλοί παίκτες της, αλλά και ο προπονητής (!), υπέστησαν μαζική τροφική δηλητηρίαση. Χάτσερ, Κοπρίβιτσα και Μαρίνκοβιτς φαίνεται πως δεν θα παίξουν, εκτός είναι και ο τραυματίας Ρόμπινσον και αμφίβολοι οι Λούκοβιτς και Άντριτς, με την προπόνηση της Τρίτης να γίνεται με μόλις εννιά παίκτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου
Καρσίγιακα-Φράπορτ Σκαϊλάινερς 72-52
AEK-Γιουβέντους 75-54
Νίμπουρκ-Σάσαρι 84-63
Όλντενμπουργκ-Άβτοντορ 98-89

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου
19.30 Παρτίζαν-ΠΑΟΚ (76-74) Novasports 2
21.00 Λούντβιγκσμπουργκ-Μακάμπι Ραντ (83-66)
21.30 Στρασμπούρ-Άρης (52-71) ΕΡΤ3
21.30 Βενέτσια-Βέντσπιλς (67-74) Novasports 2

Τα ζευγάρια των «16»
AEK-Moνακό
Όλντενμπουργκ-Μπάνβιτ
ΠΑΟΚ ή Παρτιζάν-Τενερίφη
Μακάμπι Ραντ ή Λούντβιγκσμπουργκ-Νεπτούνας
Άρης ή Στρασμπούρ-Βιλερμπάν
Σάσαρι-ΛεΜάν
Βέντσπιλς ή Βενέτσια-Αβελίνο
Καρσίγιακα-Μπεσίκτας