Skip to main content

M. Ξαφά: Η κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες

Οι πολίτες έχουν πια φτάσει στα όρια της φορολογικής τους ικανότητας είπε το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, σχετικά με το θέμα της Ελλάδας.

«Ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση για είσπραξη 2 δισ. Έχει καθυστερήσει λόγω εκλογών Σεπτεμβρίου η πρώτη αξιολόγηση, δεν έχει ξεκινήσει καν η συζήτησή της», είπε στον Alpha 989 η Μιράντα Ξαφά και τόνισε την ανάγκη «να επισπευσθούν οι διαδικασίες της κυβέρνησης» γιατί «έχει περάσει μόνο το 1/3 των προαπαιτούμενων μέτρων».

«Οι πολίτες έχουν πια φτάσει στα όρια της φορολογικής τους ικανότητας» είπε το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ. Ανέφερε πως «το μεγάλο ζουμί είναι στο ασφαλιστικό» και εκτίμησε ότι «οι θεσμοί θα επιμείνουν σε μείωση δαπανών από το ασφαλιστικό ή την κατάργηση δημόσιων οργανισμών».

Ακόμη η κ. Ξαφά εκτίμησε ότι «αν δεν λυθεί το θέμα των κόκκινων δανείων, δεν θα λυθεί και τo πρόβλημα των capital controls». «Η μεγάλη πλειοψηφία των σπιτιών πέφτει κάτω από την προστασία των 300 χιλιάδων και αυτό δεν βοηθά τις τράπεζες», πρόσθεσε, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «οι αντικειμενικές αξίες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα».