Skip to main content

Λύση ΣτΕ για το εργοστάσιο της Μαϊλλης στα Οινόφυτα

Αναστέλλεται με προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ η απόφαση της αντινομάρχου Βοιωτίας για τη σφράγιση του τμήματος παραγωγής χαλυβδοταινιών του εργοστασίου της Μαϊλλης στα Οινόφυτα.

Αναστέλλεται με προσωρινή διαταγή από τοΣτΕ η απόφαση της αντινομάρχου Βοιωτίαςγια τη διακοπή λειτουργίας και σφράγισηςμέσα σε 20 ημέρες του τμήματος παραγωγήςχαλυβδοταινιών του εργοστασίου τηςΜαϊλλης στα Οινόφυτα Βοιωτίας.


Όπως αναφέρεται σεανακοίνωση της Μαϊλλης, η απόφαση τηςνομαρχίας Βοιωτίας δεν αφορά περιβαλλοντικήπαράβαση (ρύπανση), αλλά επικαλείταιτην τυπική έλλειψη άδειας διαχείρισηςεπικινδύνων αποβλήτων του τμήματοςπαραγωγής χαλυβδοταινιών, για την οποίαη εταιρεία έχει υποβάλει φάκελο από τονΑπρίλιο του 2008.


Το ΣτΕ μετά από αίτησητης Μαϊλλης ανέστειλε την εκτέλεση τηςαπόφασης, προκειμένου οι αρμόδιες αρχέςνα διενεργήσουν αυτοψία και να αποφανθούνεπί των εκκρεμών αιτήσεων της εταιρίαςγια την έγκριση των νέων περιβαλλοντικώνόρων και της άδειας διαχείρισηςεπικινδύνων αποβλήτων της μονάδας τωνΟινοφύτων, μετά την εγκατάσταση τωννέων συστημάτων αντιρρυπαντικήςπροστασίας.


Σύμφωνα και με τησχετική πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας, έχει ολοκληρωθεί απότο τέλος του 2009 η μεγάλη επένδυση τηςύψους 4 εκατ. ευρώ σε αντιρρυπαντικήτεχνολογία αιχμής, με αποτέλεσμα, τησημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμούπεριβαλλοντικής προστασίας της μονάδας,η οποία καθιστά το εργοστάσιο Οινοφύτων «πράσινη» βιομηχανία.