Skip to main content

Λύση για τους μαθητές του δημοτικού Μελισσοχωρίου

Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, στο δημοτικό Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο χθες, προχώρησε σε διαμαρτυρία για το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπ

Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, στο δημοτικό Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο χθες, με απόφαση του Συλλόγου Γονέων προχώρησε σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο και στη συνέχεια στο δημαρχείο, για το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει.

Γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν και σήμερα σε διαμαρτυρία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου μετά από συζητήσεις κατέληξαν σε προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος στέγασης των υπεράριθμων μαθητών του σχολείου. Συγκεκριμένα, εντός περίπου δύο εβδομάδων θα λειτουργήσει νέο δημοτικό σε ενοικιαζόμενο χώρο στο συγκρότημα Σχάρα του Μελισσοχωρίου, ο οποίος ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος από πέρσι, αλλά δεν παραδίδονταν, καθώς δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για την ίδρυσή του.

Στο, νέο πλέον, 5ο δημοτικό Ωραιοκάστρου θα μεταστεγαστούν περίπου 120 από τους 310 μαθητές του δημοτικού Μελισσοχωρίου, το οποίο είχε αρχικά προδιαγραφές στέγασης για 150 παιδιά. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που θα ορίζει την παραλαβή του ενοικιαζόμενου χώρου.

Διαμαρτυρία καθηγητών στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη

Εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του συγκροτήματος τεχνικών σχολών «Ευκλείδης», διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων, αλλά και για το ζήτημα που ανέκυψε με το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης, από το γειτονικό Θεαγένειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, εγείρεται θέμα ασφάλειας για τους περίπου 3.500 μαθητές του Ευκλείδη, καθώς το σχολείο τους απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Θεαγένειο νοσοκομείο και συγκεκριμένα από την μονάδα χορήγησης υποκατάστατων, με αποτέλεσμα να έρχονται καθημερινά σε επαφή με εξαρτημένα άτομα.