Skip to main content

Λύση για τα δρομολόγια Καβάλας-Θάσου ζητούν τοπικοί φορείς

Σε διμέτωπο αγώνα επιδίδεται η Συντονιστική Επιτροπή για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Καβάλας – Θάσου, αφού την ερχόμενη Τρίτη οργανώνει παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πρίνο και σύσκεψη εκ
Το καυτό θέμα του αριθμού των καθημερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Καβάλας – Θάσου επανέρχεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες, καθώς η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (που έχει συσταθεί στο νησί) οργανώνει δύο παράλληλες δράσεις, με σκοπό να δοθεί λύση στην προβληματική σύνδεση της Θάσου με την πρωτεύουσα του νομού Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στις 11.30 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στον Πρίνο (το βασικό λιμάνι σύνδεσης με την Καβάλα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, κατά της τακτικής των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών που εκτελούν τη συγκοινωνία να μειώσουν στο ελάχιστο τα καθημερινά δρομολόγια –ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Μία ώρα αργότερα έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας –και ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας- υπό τον αρμόδιο Γ. Γραμματέα με τη συμμετοχή τεσσάρων εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (τον εκπρόσωπο του δήμου Θάσου Σταύρο Τσολάκη, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Καβάλας και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σταύρο Αραπάκη και Γιάννη Μαριώτη), των βουλευτών Καβάλας, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη θα τεθεί εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής το αίτημα της πάγιας εκτέλεσης τεσσάρων δρομολογίων καθημερινά, μεταξύ Καβάλας – Πρίνου, κατά τη χειμερινή περίοδο, τα οποία όμως πρέπει να κατανεμηθούν σε ώρες που πραγματικά εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό κι όχι μόνο τις ακτοπλοϊκές εταιρίες (δύο το πρωί και δύο το απόγευμα/βράδυ).

"Η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί όχι μόνο την αύξηση των δρομολογίων, από δύο σε τέσσερα τη χειμερινή περίοδο με ορθολογική κατανομή, όπως και την πραγματοποίηση δρομολογίων και τις Κυριακές, αλλά διαφορετική πολιτική ως προς το λιμάνι του Πρίνου!", δήλωσε στη voria.gr η κ. Ευθυμία Χατζηαβραμίδου –μέλος της Επιτροπής. "Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό, όπως η Υγεία, η Παιδεία κ.α. Δεν μπορούν να αποκλείουν έναν ολόκληρο κόσμο χάριν του πρόσκαιρου κέρδους κάποιων εταιριών! Δεν γίνεται να ταλαιπωρούνται άνθρωποι (μαθητές, ασθενείς κ.α.) από τη δυτική και τη νότια πλευρά του νησιού και να υποχρεώνονται σε κόπο και περιττά έξοδα για να μεταβούν μέσω Κεραμωτής στη διοικητική πρωτεύουσα του νομού τους. Αυτό πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει!..", τόνισε η κ. Χατζηαβραμίδου.

Σχεδόν για ολόκληρο το χειμώνα η συγκοινωνία μεταξύ Καβάλας – Πρίνου εξυπηρετείτο μόνο με δύο δρομολόγια καθημερινά, ενώ την Κυριακή δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο! Τις τελευταίες μέρες επανήλθε στη γραμμή και δεύτερο πλοίο, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να ανέλθουν στα τέσσερα –χωρίς όμως σύνδεση μετά το μεσημέρι.