Skip to main content

Λύνεται το πρόβλημα των λυμάτων της Πτολεμαΐδας

Λύση στο πρόβλημα δυσοσμίας και αισθητικής υποβάθμισης στην είσοδο της πόλης αναμένεται να δώσει το έργο σύνδεσής τους με το βιολογικό καθαρισμό.
Λύση στο πρόβλημα δυσοσμίας και αισθητικής υποβάθμισης στην είσοδο της πόλης που προκύπτει από τη σύνδεση αποχετεύσεων της πόλης στον αγωγό ομβρίων υδάτων, αναμένεται να δώσει το έργο παρουσιάστηκε από το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, παρουσία του διευθυντή της ΔΕΥΑΠ Αλέξανδρου Μουρατίδη και των δύο μελετητών της ΑΝΚΟ Φώτη Μαυρομάτη και Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Το έργο που είναι προσωρινό προβλέπει την κατεύθυνση των λυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης και είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης «έχω κατ’ επανάληψη πει ότι για μας προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης αποχέτευσης, μέσα από την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Αισθάνομαι άσχημα που στην είσοδο της πόλης υπάρχει αυτός ο αγωγός που δέχεται τα όμβρια που καταλήγουν στο ποτάμι και είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας συνέδεσαν τον αγωγό με τις αποχετεύσεις τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η δυσοσμία και η δυσάρεστη κατάσταση».

Οι μηχανικοί με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στο έργο, τονίζοντας ότι η λύση είναι η μεταφορά των λυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό, ενώ όπως επισήμανε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Αλέξανδρος Μουρατίδης το έργο του αγωγού για τα λύματα της Ασβεστόπετρας, της Μαυροπηγής και του Προαστείου, τα οποία  μαζί με τα λύματα που καταλήγουν στην είσοδο της πόλης θα κατευθυνθούν προς το βιολογικό, θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.