Skip to main content

Λοβέρδος: Σε θέση απολογούμενου η κυβέρνηση μετά την εξεταστική

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε αντί εξεταστικής να οργανώσει «Λαϊκό Δικαστήριο» αλλά απέτυχε.

Σε θέση απολογούμενου από αυτή του κατηγόρου θεωρεί ότι βρίσκεται η κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρεάς Λοβέρδος, σχολιάζοντας το τέλος της εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ενώ προσθέτει ότι «οι μάσκες έπεσαν».

Ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σχεδίαζε αντί εξεταστικής να οργανώσει “Λαϊκό Δικαστήριο”, δηλαδή λιθοβολισμό πολιτικών και κομμάτων, αλλά της προέκυψε "λάκκος λεόντων" που έπεσε η ίδια μέσα».

«Απευθύνομαι στον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνω απερίφραστα ότι καπηλεύτηκε την κρίση και υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων και με το αφήγημα ενός αμαρτωλού τριγώνου διαπλοκής, το οποίο όμως ουδέποτε απεδείχθη. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλούσε για παραβίαση του ποινικού νόμου που επίσης πλέον διαπιστώνεται ότι δεν υπήρξε», συμπληρώνει ο κ. Λοβέρδος.

Τονίζει επίσης ότι «όχι μόνο έγινε σαφές πως η πλειοψηφία της Επιτροπής δεν έχει το τεκμήριο της αμεροληψίας, αλλά με ένα κρεσέντο επιθετικότητας βάφτισε τη νομιμότητα παρανομία και επένδυσε με κοινοβουλευτικό μανδύα τις πολιτικές της αντιπαραθέσεις εξευτελίζοντας την επιτροπή».

«Δεν τους λυπάμαι που πάλι έχασαν. Είναι άξιοι του αποτυχημένου εαυτού τους», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.