Skip to main content

Λουτσέσκου: Συγκέντρωση και μυαλό με Λεβαδειακό (video)

O προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως όποιος ποδοσφαιριστής έχει θέληση να παίξει βοηθώντας την ομάδα θα παραμείνει στον «Δικέφαλο»

Έτοιμος για το παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου πως είναι ο ΠΑΟΚ μιλώντας στην κάμερα της Nova ξεκαθαρίζοντας πως όποιος έχει θέληση να παίζει βοηθώντας την ομάδα θα παραμείνει στον «Δικέφαλο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

Για τις παγίδες που κρύβει το παιχνίδι της επανέναρξης: «Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η εικόνα των προπονήσεων μου έδειξε ότι είμαστε έτοιμοι».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο: «Δεν έχει σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Έχει περάσει πολύς καιρός. Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Έχουμε παίξει και για το κύπελλο Ελλάδoς. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Τους γνωρίζουμε καλά. Έχουν καλή αμυντική νοοτροπία, προσπαθούν να είναι συμπαγής και να είναι επιθετικοί στο μαρκάρισμα. Πρέπει να έχουμε την τέλεια συγκέντρωση».

Για την πρωτιά στα κλεψίματα: «Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα που έχει στόχο να κυριαρχεί πρέπει να έχει την μπάλα στα πόδια της. Για να τα καταφέρει πρέπει να μπαίνει δυνατά στις φάσεις και να παίρνει την μπάλα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τις τελευταίες μέρες όλοι μιλάνε για την Μαντσεστερ Σίτι. Αν το αναλύσει κάποιος θα δει ότι το κύριο στοιχείο τους είναι ότι είναι πειθαρχημένοι, συμπαγής και τα πολλά κλεψίματα. Δεν είναι μόνο η κατοχή. Οι παίκτες μας μπορεί να αμύνονται καλά, αλλά δεν είναι το ταλέντο που οδηγεί σε αυτό. Δεν υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να αμυνθούν. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας, τακτικής και πειθαρχίας».

Για τις μετεγγραφές και τα σενάρια των τελευταίων ημερών: «Ως προπονητής έκανα μία ανάλυση για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν. Σε αυτή είχαν ως κύριο μέλημα την απόκτηση αριστερού μπακ. Κυρίως για να παίξει ο Βιεϊρίνια στην φυσική του θέση. Εκεί έχει να μας δώσει περισσότερα. Είναι δυνατό όπλο και μπορεί να μας δώσει πολλά σε πολλές θέσεις. Επίσης μία λύση ήταν ο Κρέσπο, αλλά και αυτός έχει να προσφέρει περισσότερα στο κέντρο της άμυνας. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και ένα δυνατό σύνολο. Δεν θέλω να συζητήσω φήμες.

Θα κοιτάξουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία του συνόλου. Δεν θα κάνω σχόλιο για τον Μολέδο, όπως και για τον Αζεβέδο. Αποφεύγω να λέω ονόματα, λόγω της εμπειρίας μου. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Δεν μιλάω για πράγματα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ακόμα και ένας παίκτης που έχει μεγάλη ποιότητα και είναι υψηλού επιπέδου, δεν μπορεί να μπει αμέσως στην ομάδα. Θα χρειαστεί χρόνος σίγουρα. Δεν μπορείς να βάλεις έναν παίκτη να αγωνιστεί χωρίς να ξέρει την ομάδα και το πρωτάθλημα. Θα γίνει λάθος και θα είναι εναντίον του. Όπως επίσης είναι άδικο και για τους υπάρχοντες παίκτες. Θα πρέπει όλα να γίνουν ομαλά».

Για τις αποχωρήσεις και το πότε πιστεύει ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ρόστερ: «Στις τελευταίες προπονήσεις είχε 20 παίκτες, χωρίς τους τερματοφύλακες που είναι ιδανικός αριθμός. Για μένα όποιος είναι εδώ και δουλεύει σωστά και θέλει να βοηθήσει την ομάδα, έχει ευκαιρία να παίξει. Αν κάποιος δεν θέλει, θα κουβεντιάσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».