Skip to main content

Λουτσέσκου: Όλοι είμαστε εδώ και θα πολεμήσουμε για τον τίτλο

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να δημιουργούν φάσεις με υπομονή αλλά και να αντιδρούν γρήγορα όταν χάνεται η μπάλα

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, την αναμέτρηση εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και το επερχόμενο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό μίλησε στα κανάλια «Novasports ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

Για την κατάσταση της ομάδας: «Πρώτα απ’ όλα η περίοδος που περνάει η ομάδα είναι φυσιολογική. Είναι μια δύσκολη δυναμική του συνόλου μας. Η αλλαγή του προπονητή μετά από δυο μήνες προετοιμασίας, οι παίκτες οι οποίοι ήρθαν αργά και δεν είχαν μια πλήρη προετοιμασία ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Την στιγμή που έπρεπε να ξεκινήσουμε την δουλειά 14 παίκτες έμειναν στην Θεσσαλονίκη εξαιτίας της διακοπής των εθνικών ομάδων και οκτώ ήταν εκτός λόγω των εθνικών υποχρεώσεων. Πρακτικά ήμασταν όλοι μαζί από την προηγουμένη Πέμπτη. Οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν με τους νέους συμπαίκτες τους όσο και με την φιλοσοφία που προσπαθούμε να περάσουμε. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση του ξεκινήματος μιας νέας δουλειάς. Αυτή την στιγμή πρέπει να γίνουμε πιο μαχητικοί και σίγουρα σε ένα μήνα η ομάδα θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο με πολύ καλή κατανόηση των καταστάσεων».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης: «Όσον αφορά το παιχνίδι της Δευτέρας, ναι έπρεπε να κερδίσουμε. Παίζαμε 11 εναντίον 10. Αξιολογήσαμε λάθος το παιχνίδι παρόλα αυτά είχαμε εννιά ευκαιρίες να σκοράρουμε δύο με τον Λέοβατς, δύο με τον Πρίγιοβιτς , δύο με τον Μακ , μία με τον Μπίσεσβαρ , μία του Καντουρί, μία με τον Βαρέλα. Τονίζω όλες τις ευκαιρίες γιατί αν είχε μπει έστω ένα γκολ δεν θα υπήρχε όλη αυτή η λίγο υπερβολική κατάσταση αυτή την στιγμή».

Για τις δυνατότητες της ομάδας και τις δηλώσεις μετά το παιχνίδι στην Ριζούπολη: «Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η δυναμική της ομάδας που προσπαθεί να γίνει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αυτό μπορεί ο κόσμος γύρω μας όπως οι φίλαθλοι και τα ΜΜΕ να μην το δέχονται. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και στην δουλειά που κάνουμε».

Για τις πρώτες του μέρες στον ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν πολλά σχόλια στο ότι το πρωτάθλημα είναι ένα όνειρο και όχι μια απαίτηση. Ήρθα στην ομάδα έξι μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα. Ήταν μια πολύ δύσκολη  κατάσταση και για μένα αλλά είπα ναι γιατί ένιωθα αυτοπεποίθηση τόσο στην δουλειά μας όσο και στην ομάδα. Είμαι 100% σίγουρος πως όσοι έχουν αμφιβολίες αυτή την στιγμή για εμάς στο τέλος της σεζόν θα είναι περήφανοι. Είμαι το ποδόσφαιρο από τα τρία μου χρονιά. Ακολουθούσα τον πάτερα μου σε πολλές ομάδες, υπήρξα παίκτης και μάνατζερ όπως επίσης και προπονητής τα τελευταία 13 χρόνια. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία των παικτών ασχέτως του μισθού που έχουν.  Όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα και έχουμε τα δικά μας συναισθήματα, με την αυτοπεποίθηση ή την έλλειψη αυτής σε διαφορετικές καταστάσεις. Πρέπει να προστατέψω την ομάδα και τους παίκτες μου ειδικά αυτή την στιγμή που προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Ξέρω πολύ καλά τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη μας. Είναι ένας φανταστικός και γενναιόδωρος ιδιοκτήτης και έχει δώσει κάτι που πολύ λίγες ομάδες στις μέρες το έχουν, την οικονομική σταθερότητα. Ξέρω τις απαιτήσεις των φίλαθλους της ομάδας, όπως είπα είμαι εδώ αρκετά χρόνια ώστε να γνωρίζω τον ΠΑΟΚ. Το 2005 στο Βουκουρέστι όταν παίζαμε εναντίον του ΠΑΟΚ μπήκαμε μέσα στο γήπεδο και βρήκαμε 2.000 φιλάθλους να είναι μέσα την βροχή.

Όλοι ήμασταν εντυπωσιασμένοι από το πάθος που έδειχναν οι φίλαθλοι για την ομάδα τους. Υπάρχουν χρόνια πάθους μέσα τους και θέλουνε έναν τίτλο. Όλοι οι παίκτες βλέπουν και ακούνε και αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε  μια όχι τόσο καλή περίοδο για την ομάδα. Όταν ανέφερα την λέξη όνειρο για το πρωτάθλημα και όχι την λέξη υποχρέωση το έκανα γιατί η τελευταία φέρνει μεγαλύτερη πίεση. Όταν έχουμε όμως ένα όνειρο, το όνειρο βγαίνει από μέσα μας και αυτό σημαίνει πως έχουμε το σωστό κίνητρο, την σωστή κατανόηση και τα σωστά συναισθήματα για να το υλοποιήσουμε. Ένα όνειρο δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βοηθάει να ξεπεραστεί μια δύσκολη περίοδος. Η δύναμη που σου δίνει ένα όνειρο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που σου δίνει μία υποχρέωση.

Όλοι είμαστε εδώ για πολεμήσουμε για αυτό τον τίτλο. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως αυτή η ομάδα θα γίνει πολύ δυνατή, αλλά όχι μέσα σε μια νύχτα. Εγώ είμαι ο προπονητής αυτή της ομάδας και είναι υποχρέωση μου να γνωρίζω τι συμβαίνει ακριβώς με οποιονδήποτε παίκτη, την οποιαδήποτε στιγμή. Πρέπει να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στην ομάδα σε όλους τους τομείς. Πρέπει να παίρνω τις σωστές αποφάσεις ώστε να μπορέσω να ανεβάσω τους παίκτες της ομάδας είτε το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος είτε όχι. Ξέρω πάρα πολύ καλά την δουλειά ασχέτως αν δεν είμαι γνωστός σε αυτούς».

Για το πως η ομάδα θα φτάσει στον επιθυμητό βαθμό απόδοσης: «Πολλά πράγματα δεν μπορούν να αλλαχθούν. Είναι θέμα αντίδρασης των παικτών μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να αποφύγουμε τα «γιατί» μετά από κάθε αγώνα και να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο».

Για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει το Σάββατο: «Κρατάω το τελικό συμπέρασμα για την τελευταία προπόνηση».

Για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό: «Ο Παναιτωλικός έχει δύο βαθμούς. Έπαιξε πολύ καλά κόντρα στον Πανιώνιο. Είναι ολοκληρωμένη και επιθετική ομάδα εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των παικτών της. Όπως όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος είναι δύσκολα και δυνατά, έτσι θα είναι και αυτό. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή και να δημιουργούμε γρήγορες φάσεις ώστε να σκοράρουμε και να αντιδράμε με ταχύτητα όταν χάνουμε την μπάλα».