Skip to main content

Λουτσέσκου: Να τελειώσουμε γρήγορα την αναμέτρηση (video)

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως η ομάδα του πρέπει να έχει σωστή ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία ώστε να μην αφήσει περιθώρια στον Αστέρα

Για τις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό-Απόλλωνα αλλά και στα στοιχεία που εστιάζει ώστε να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα του Novasports (δείτε εδώ), ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

Για τα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό και Απόλλωνα Πόντου: «Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλό. Σταθήκαμε καλά και δεν αξίζαμε την ήττα. Ίσως αν δεν μας έλειπε η αυτοπεποίθηση να μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Στην συνέχεια πήγαμε στην Καλαμαριά και η εικόνα μας ήταν τελείως διαφορετική. Δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε στο γήπεδο, γι αυτό και το παιχνίδι έγινε δύσκολο για εμάς, καθώς μας έλειψε η ένταση. Ήρθε όμως μία νίκη που μας δίνει την απευθείας πρόκριση».

Για το που εστιάζει ώστε να βελτιωθεί η ομάδα: «Είναι θέμα… ποδοσφαίρου. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια του kυπέλλου είναι πάντα ιδιαίτερα με τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις. Είδατε τι έπαθε η Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες αναμετρήσεις και δυστυχώς οι ομάδες παρουσιάζουν έλλειψη κινήτρου. Δεν ξέρω τι πρέπει να συζητήσουμε ακριβώς πάντως. Είμαστε δεύτεροι έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, πάνω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και έχουμε πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Νομίζω ότι υπεραναλύουμε τα πράγματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε πάνω στην δουλειά μας ώστε να βελτιώσουμε κι άλλο την εικόνα της ομάδας και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, μία ομάδα που προέρχεται από δύο ήττες, αλλά δεν άξιζε να χάσει τα παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε ένταση και σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι μας. Θέλουμε να τελειώσουμε από νωρίς το παιχνίδι, με σωστή ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία, ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο».

Για την επιθυμία των φιλάθλων να δουν καλό ποδόσφαιρο: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν θα είσαι στο τέλειο επίπεδο. Καθημερινά πρέπει να υπάρχει εξέλιξη. Κάθε μέρα έχεις μία διαφορετική πρόκληση να αντιμετωπίσεις. Κάποιοι παίκτες είναι σε φόρμα, άλλοι όχι, είναι λάθος να πεις ότι είσαι στο 100%. Η χημεία και ο τρόπος συμπεριφοράς του γκρουπ αλλάζει από μέρα σε μέρα, εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό που ζητάω εγώ είναι να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ακόμα και κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν πιάσαμε την μάξιμουμ απόδοση που ήθελα να δω. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ που ήταν αποτέλεσμα κακής τύχης, και στην συνέχεια χάσαμε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Η τύχη παίζει τον ρόλο της, όπως και πολλοί παράγοντες σε διάφορες στιγμές, γεγονός που δεν γνωρίζουν πολλοί από όσους βλέπουν απλά ποδόσφαιρο».