Skip to main content

Λουτσέσκου: Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα,σκεφτόμαστε μόνο τον τελικό(vid)

O προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε υπερήφανος για όσα κατάφεραν οι παίκτες του αναφέροντας πως αύριο θα αναμετρηθούν οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας

Να μην σκέφτονται την κλοπή του πρωταθλήματος κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού τελικού κυπέλλου υπογραμμίζοντας πως είναι υπερήφανος για όσα κατάφεραν οι παίκτες του συγκεντρώνοντας περισσότερους βαθμούς από όλους και έχοντας παράλληλα ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να κοιτάξει την επόμενη ημέρα και τον τελικό αναφέροντας πως σε αυτόν θα αγωνιστούν οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας με δύο τελείως διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

-Aυτή η αναμέτρηση που θα κριθεί; «Είναι ένα παιχνίδι και ένας τελικός. Δεν έχει να κάνει με τίποτα από όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκειας της σεζόν. Χωρίς αμφιβολία παίζουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο. 

-Για την ομάδα του και το πνεύμα των παικτών του μέχρι το τέλος της σεζόν: «Πάντα έλεγα ότι η δουλειά που κάνουμε είναι φανταστική. Το πνεύμα των παικτών και η φιλοσοφία μετά το κάθε παιχνίδι είναι ιδανική. Προσπαθούσαμε για το καλύτερο μέχρι το τέλος. Και το πετύχαμε. Πήραμε τους περισσότερους βαθμούς στις αγωνιστικές και με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους ανταγωνιστές μας. Αύριο είναι ένας τελικός που δεν έχει σχέση με ό,τι έγινε πριν, ένας τελικός που αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στην ηρεμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και στο ποια θα είναι η ομάδα που θα έχει το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα». 

-Κάποιο σχόλιο για τον διαιτητή: «Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση αυτή. Έχουμε να λάβουμε υπόψη μας κάθε λεπτομέρεια για το ματς. Η ΑΕΚ ξέρουμε ότι προσπαθεί πάρα πολύ σε κάθε παιχνίδι, προκαλεί αρκετά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να έχουμε καθαρό μυαλό και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να έχουμε το καθαρό μυαλό την στιγμή που θα χρειαστεί...». 

-Εάν επηρεάζεται που το ματς είναι στο ΟΑΚΑ; «Η Ομοσπονδία που διοργανώνει τον τελικό έχοντας θέληση να το κάνει επιτυχημένα είπε ότι το μόνο στο γήπεδο αυτό μπορεί να το πετύχει. Αυτό είναι η έδρα της ΑΕΚ. Είμαστε εδώ να παίζουμε έναν τελικό με το πνεύμα μας και τη δουλειά μας. Και με αυτοπεποίθηση». 

-Τι εννοούσε ότι η ΑΕΚ παίζει προκλητικά: «Είμαστε ομάδα που θέλουμε να έχουμε την μπάλα. Να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να παίζει απλά και γρήγορα στην επίθεση και έρχεται επιθετικά για τις 2ες μπάλες. Είναι δυο διαφορετικά ειδή παιχνιδιού». 

-Για την προσπάθεια όλη της ομάδας: «Αισθάνομαι λυπημένος που χάσαμε στην Τρίπολη. Υπερήφανος για τους παίκτες και τι δουλειά που έχουν κάνει. Αλλά έχουμε έναν τελικό ακόμη. Αυτη είναι η σκέψη και η νοοτροπία μας. Να σκεφτόμαστε αυτό που έχουμε μπροστά μας και όχι κάτι άλλο».

-Ποια ομάδα έχει μεγαλύτερο κίνητρο; «Κανένας δεν έχει να αποδείξει κάτι. Ό,τι είχαμε το κάναμε στη σεζόν. Τώρα απλώς θέλουμε το κύπελλο για όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τους οπαδούς μας, το αφεντικό μας. Για όλους ...»

-Το μήνυμά του για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι προφανές ότι δεν γίνεται να υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα Περιμέναμε 32 χρόνια για έναν τίτλο και τον τίτλο αυτό μας τον κλέβουν μέσα από τα χέρια μας με αποφάσεις. Είναι λογικό η ατμόσφαιρα να είναι έτσι... Από την άλλη όμως δεν πρέπει να μείνουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και τον τελικό. Είμαστε εδώ με την υπερηφάνεια μας, είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο αυτόν. 

Απέναντι μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, χωρίς να έχει σημασία τι συνέβη και χωρίς να σκεφτόμαστε εμείς ότι με την δουλειά τους κέρδισαν λιγότερους βαθμούς αλλά πήραν τον τίτλο... Η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα».