Skip to main content

Λουτσέσκου: Δύσκολο να αντισταθεί ομάδα στην επιθετικότητα του ΠΑΟΚ

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» μίλησε για τους νέους παίκτες της ομάδας, για την κατάσταση των Μυστακίδη-Γλύκου αλλά και για τη χρησιμοποίηση του Μακ

Την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» μίλησε για τους νεότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, για την κατάσταση των Μυστακίδη-Γλύκου αλλά και για τη χρησιμοποίηση του Μακ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για την εικόνα της ομάδας του σήμερα: «Γιατί να ανησυχώ; Στο δεύτερο μέρος χωρίς να έχουμε και το μεγαλύτερο κίνητρο βρισκόμασταν στο ένα μισό του γηπέδου. Η ποιότητα και η οργάνωση δεν φτάνουν πάντα, σημασία έχει να μπορείς να επιτεθείς όταν έχεις κι όταν δεν έχεις την μπάλα επίσης. Στο ματς με τον Λεβαδειακό, είχαμε την κατοχή και καλές ενέργειες.

Εκμεταλλευτήκαμε σε κάποιες φάσεις την ανισορροπία που είχε ο αντίπαλος. Λόγω της απουσίας την πνευματικής επιθετικότητας, δεν τελειώσαμε τις φάσεις που έπρεπε αλλά οι παίκτες μου απόλαυσαν το παιχνίδι σήμερα. Ήταν ένα ματς που μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω κάποια πράγματα, τον Λημνιό λίγο πιο πίσω, τον Πέλκα στο κέντρο με τον Σάχοφ, έδωσα χρόνο στον Μυστακίδη, έβαλα τον Πούγγουρα στο δεξί άκρο της άμυνας για 60 λεπτά».

Για τα Τρίκαλα: «Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι δύσκολο να αντισταθεί οποιαδήποτε ομάδα στην επιθετική ενέργεια που έχουμε, αλλά συγγνώμη που θα το πω στο τέλος είχαμε 11-12 μεγάλες φάσεις».

Για την κορυφή της επίθεσης και το αν υπολογίζει και τον Μακ: «Μπορούμε να πούμε ότι ο Μακ μπορεί να παίξει περισσότερο σαν δεύτερος επιθετικός, ανάλογα με τις καταστάσεις θα μπορούσε, αλλά δεν με ξετρελαίνει αυτή η ιδέα. Γιατί είμαστε μία ομάδα που επιτίθεται πολύ, θα ήταν πιο χρήσιμος σε μία ομάδα που θα αμυνόταν περισσότερο μπροστά».

Για τους νεότερους σε ηλικία παίκτες: «Είναι λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή, έχουμε 2 πραγματικούς στόχους το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Έχω παίκτες σε όλες τις θέσεις, ο μοναδικός που είναι κάθε μέρα μαζί μας αυτή τη στιγμή είναι ο Λύρατζης, ο οποίος έχει πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται δουλειά για να βρεθούν στην πρώτη ομάδα κι αν δεν το κάνουν αυτό, δεν θα έχουν τη σωστή νοοτροπία».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν και τα Τρίκαλα: «Από τη δική μου οπτική θα είναι ένας πολύ δύσκολος γύρος και το κλειδί θα είναι η επιθετικότητα και η ισορροπία. Επιθετικότητα σημαίνει η θέληση, η αυτοπεποίθηση όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα. Ισορροπία σημαίνει να έχουμε καθαρό μυαλό και να καταλαβαίνουμε την κάθε κατάσταση, ότι κάθε ματς είναι ξεχωριστό και όταν τελειώνει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμαστούμε για το επόμενο. Και να κρατήσουμε υπό έλεγχο την πίεση που υπάρχει, που είναι και πολύ όμορφη. Θέλω να ευχηθώ στα Τρίκαλα να πάρουν την άνοδο, είναι μία ομάδα με καλή νοοτροπία που δουλεύει πολύ».

Για τον Μυστακίδη και τον Γλύκο: «Ο Γλύκος στην αρχή του Φλεβάρη θα ξεκινήσει τις πλήρεις προπονήσεις με την ομάδα, ίσως και στα μέσα του Φλεβάρη. Για τον Μυστακίδη, Για μένα είναι πραγματικά μία δύσκολη περίοδος, γιατί υπάρχει ένα κενό από τον τραυματισμό του μέχρι και σήμερα. Προσπάθησα να του δώσω αυτά τα λεπτά, για να αυξηθεί ο ενθουσιασμός του και να πάρει και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να δίνει το 100% για να καλύψει αυτό το κενό και δεν είναι και εύκολο».