Skip to main content

Λουτσέσκου: Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου σήμερα

O προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι θετικό ότι οι παίκτες του δημιουργούν ευκαιρίες εκτός έδρας αποδίδοντας τη σπατάλη αυτών στην έλλειψη ηρεμίας

Την άποψή του πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ σήμερα έπαιξαν καλά και άξιζαν κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας εξέφρασε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως είναι θετικό το γεγονός ότι οι παίκτες του δημιουργούν ευκαιρίες εκτός έδρας αποδίδοντας την σπατάλη αυτών στην έλλειψη ηρεμίας ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος κόουτς:

«Πήραμε το ελάχιστο. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ελέγξαμε την κατάσταση, είχαμε ευκαιρίες, κάναμε το 0-1 που ήταν δίκαιο σκορ. Δυστυχώς στην πρώτη ευκαιρία, που ήταν όλοι οι παίκτες στη δική μας μεριά του γηπέδου, δεχτήκαμε το γκολ από ένα πλάγιο. Μετά το γκολ, υπήρχε ένα διάστημα 6-7 λεπτών που κυριάρχησε απογοήτευση και μας έλειψε η αυτοπεποίθηση, Μετά όμως υπήρξε θέληση και αντίδραση. Χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες και αυτό μπορεί να υπήρχε, γιατί υπήρχε μια... τρέλα, επειδή ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Σε αυτές τις καταστάσεις, χάνεις και λίγο τη συγκέντρωση σου και σε μια φάση από δικό μας στημένο, δεχτήκαμε μετά το γκολ. Πήραμε το ελάχιστο που μπορούσαμε σήμερα. Δεν με νοιάζει τι λέγεται, οι παίκτες σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια να πάρουν το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι σε αυτές τις καταστάσεις. Αν ξεχνάς τη μια μεριά του γηπέδου, κινδυνεύεις να χάσεις όλους τους πόντους. Και στο τέλος του πρωταθλήματος, μετρούν όλοι οι πόντοι». 

Για τις αποδοκιμασίες στο τέλος: «Δεν το πρόσεξα αυτό. Αυτές είναι καταστάσεις που ξέρουμε. Οι φίλαθλοι έχουν πολύ μεγάλο πάθος για τη νίκη. Με όλο το σεβασμό, η σεζόν είναι μεγάλη και ο στόχος είναι στο τέλος του πρωταθλήματος. Με την απόλυτη δική τους στήριξη, γιατί σήμερα δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παίκτες για την απόδοση τους, αλλά για μια κίνηση, για μια αντίδραση, η ομάδα μας πάλεψε, αλλά κάποιες φορές τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι αυτά». 

Για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και την εξήγησή του: «Εξήγησα πολύ καλά τι συνέβη. Κάναμε μία λάθος απόφαση και δεχτήκαμε ένα γκολ. Συμβαίνει, αλλά πρέπει να το αποφύγουμε αυτό. Αλλά η αντίδραση μετά το 55ο, ήταν απίστευτη. Πολλές ευκαιρίες, κόρνερ, στημένες φάσεις, υπήρξε πολύ μεγάλη ενέργεια από εκείνο το σημείο και μετά. Δεν μπορούμε σήμερα να κατηγορήσουμε την προσπάθεια της ομάδας. Δεν είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, αλλά η δουλειά, ήταν πάρα πολύ καλή». 

Για το αν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε χαλαρότητα στο δεύτερο με αφορμή και το πρώτο γκολ του Πανιωνίου: «Ήταν μια λάθος απόφαση, να πάνε τρεις παίκτες να πάρουν τη μπάλα. Ο Σαββίδης, πέρασε περνώντας τη μπάλα στην απέναντι πλευρά. Όπως είπα, γίνεται μία λάθος απόφαση, τρέχουμε, υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια. Το κακό είναι ότι σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, την πρώτη προσπάθεια που αξιολογείται λάθος, συνήθως την πληρώνουμε. Συμβαίνουν κάποια πράγματα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίζουμε, όπως κάνουμε στην έδρα μας. Αλλά να ξεκινάει μια διαδικασία, για μια λάθος απόφαση κάποιων παικτών, ενώ η ομάδα πήγε πολύ καλά σήμερα, νομίζω πως δεν είναι δίκαιο». 

Για τις χαμένες ευκαιρίες σε κρίσιμες στιγμές των εκτός έδρας αγώνων: «Συμφωνώ απόλυτα, με το γεγονός ότι χάνουμε αυτές τις κρίσιμες ευκαιρίες. Το καλό είναι ότι έχουμε αυτές τις ευκαιρίες, για να πετύχουμε το τέρμα. Πιστεύω ότι είναι θέμα ηρεμίας και όχι πίεσης εκείνη τη στιγμή. Με τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος, θα έχουμε μία στιγμή που θα είμαστε ελεύθεροι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκείνη τη στιγμή. Είχαμε 2-3 σουτ από καλές θέσεις, που η μπάλα πήγε πολύ άουτ. Αυτό δείχνει και την έλλειψη ηρεμίας την κρίσιμη στιγμή, δεν έχουμε το καθαρό μυαλό για πιο ακριβές τελείωμα. Με αυτή την καλή δουλειά που κάναμε σήμερα, δεν κερδίσαμε γιατί δεχτήκαμε το πρώτο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους σε αυτή την κατάσταση, που δεν βρεθήκαμε από μια μετάβαση από επιθετικό παιχνίδι, αλλά με την ομάδα μας τοποθετημένη από ένα πλάγιο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια απογοήτευση, γιατί πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο πράγματα, ενώ είχες το παιχνίδι στο χέρι σου». 

Για την παρουσία του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας και την ενίσχυση σε αυτήν τη θέση: «Έχει πολύ καλή απόδοση. Έχει προσωπικότητα, παίζει με επιθετικότητα, μπορεί να διαχειριστεί οτιδήποτε γίνεται γύρω μας. Δίνει πολλή ενέργεια στο σωστό τάιμινγκ τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Είμαι ικανοποιημένος όπου και να τον βάλω, γιατί δίνει πάρα πολλά σε αυτήν την ομάδα. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Έχουμε ακόμα ένα μήνα και πολύ χρόνο για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για ότι χρειάζεται». 

Για τους χαμένους σημερινούς βαθμούς σε συνδυασμό με τα παιχνίδια ΑΕΚ και Ολυμπιακού: «Θα μιλήσουμε για αυτό στο τέλος Απριλίου. Μέχρι τότε, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι μας χάνουν βαθμούς , απέναντι σε ομάδες που εμείς κερδίσαμε. Από ότι θυμάμαι, ήταν δύσκολα παιχνίδια τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό». 

Για την απόδοση του Ελ Καντουρί: «Κάποιες φορές υπάρχει αυτή η άποψη για τον κόσμο που βλέπει από έξω, αλλά ένας προπονητής βλέπει κάποια πραγματικά διαφορετικά για το πόσο ποιοτικά και ποσοτικά δίνει στην ομάδα. Θα ήθελα πολύ να σκοράρει στο προηγούμενο παιχνίδι, να ανακουφιστεί να πάρει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Επιστρέφοντας στη θέση που τον χρειαστήκαμε στο κέντρο του γηπέδου, έδωσε δύο πολύ καλές μπαλιές σε Μάτος και Βιεϊρίνια».