Skip to main content

Λουτρό αίματος στην Καμπούλ: 80 νεκροί και 350 τραυματίες

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.25 τοπική ώρα και προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, ωστόσο, ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης δεν είναι σαφής

Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ.

Η πολύ ισχυρή βόμβα σε παγιδευμένο όχημα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 80 άνθρωποι και να τραυματιστούν 350. Το BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 90.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.25 τοπική ώρα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντανίς, προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, αλλά ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης δεν είναι σαφής. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων πρεσβειών.

Οι πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας υπέστησαν υλικές ζημίες από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και προκάλεσε ζημίες στα κτίρια σε μεγάλη ακτίνα.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη, η βομβιστική επίθεση σημειώνεται μετά την αναγγελία της έναρξης της εαρινής επίθεσης των ταλιμπάν.