Skip to main content

«Λουκέτο» σήμερα στον δήμο Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης - Συναντήσεις με Καμμένο, Μουζάλα ο Φωτόπουλος - Αλλάζει εκπροσώπους η Συντονιστική

Κατέβασε ρολά από τις 10 το πρωί ο Δήμος Δέλτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στα Διαβατά. Ο δήμαρχος, Ευθύμιος Φωτόπουλος, αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια να αλλάξει ο χώρος δημιουργίας του κέντρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτόπουλος θα συναντηθεί με τους κ.κ. Καμμένο και Μουζάλα, ενώ θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό την ώρα που η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αλλάζει εκπροσώπηση, καθώς τα προηγούμενα μέλη της παραιτήθηκαν μετά τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών.

Ο Δήμος άνοιξε το πρωί, όμως στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση και... πολεμικό κλίμα. Έτσι αποφασίστηκε για σήμερα να κλείσει ο Δήμος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση των εργασιών στο στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου» (1090), στα Διαβατά, με αποτέλεσμα για το υπόλοιπο της ημέρας να μη λειτουργεί καμιά δημοτική υπηρεσία.

Από την πλευρά του δημάρχου, διαμηνύεται πως τα επεισόδια, που είχαν ως θύμα και τον ίδιο, δεν πρόκειται να αλλάξουν τη θέση του και να επηρεάσουν την προσπάθεια που κάνει για να αλλάξει ο χώρος δημιουργίας του κέντρου για τους πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος παραμένει στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου χώρου, ενώ στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καταδικάζουν τα επεισόδια και εκλέγουν νέα εκπροσώπηση, προκειμένου το μέτωπό τους ενάντια στη δημιουργία του κέντρου να παραμείνει αρραγές.