Skip to main content

Λουκέτο σε ακόμη έξι τράπεζες στις ΗΠΑ

Η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα, η οποία έκλεισε έξι ακόμα τράπεζες, αναμένει ότι το 2010 θα σημειωθεί η κορύφωση των πτωχεύσεων τραπεζών συνεπεία της οικονομικής κρίσης.
Έξι ακόμη τράπεζες στις ΗΠΑ έκλεισε χθες Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα, όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να είναι αισθητές.

Η ομοσπονδιακή εταιρία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC), που επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής, ανακοίνωσε ότι οι First Regional Bank (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια), Florida Community Bank, First National Bank (Τζόρτζια), American Marine Bank (Ουάσινγκτον), Marshall Bank (Μινεσότα) και Community Bank and Trust (Τζόρτζια) πτώχευσαν. Ο αριθμός των τραπεζών που έχουν κλείσει εφέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε, έτσι, στις 15.

Η FDIC αναμένει ότι το 2010 θα σημειωθεί η κορύφωση των πτωχεύσεων τραπεζών συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Το 2009 έκλεισαν 140 τράπεζες, έναντι 25 το 2008 και 3 το 2007. Η ρυθμιστική αρχή προβλέπει ότι η ανάκαμψη του τομέα θα καθυστερήσει σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το συνολικό κόστος των πτωχεύσεων τραπεζών θα φθάσει τα 100 δις δολάρια την περίοδο από το 2009 έως το 2013.