Skip to main content

Οριστικό λουκέτο από Σεπτέμβριο στο 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

Η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης για το 12ο δημοτικό, ανακοινώθηκε, σήμερα, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κλείνει οριστικά το 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μαρία Κάλλας, στο Μέγαρο Μουσικής.

Από τη νέα σχολική χρονιά το 12ο δημοτικό δεν θα λειτουργήσει και οι περίπου 120 μαθητές θα μοιραστούν σε άλλα σχολεία. Από την πλευρά τους οι γονείς προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προσβάλλοντας οποιαδήποτε απόφαση του δήμου, αναφορικά με το μέλλον του σχολείου.

Η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκε, σήμερα, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Γιώργου Δημαρέλου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Για να επικυρωθεί, ωστόσο, η απόφαση και να τεθεί σε ισχύ πρέπει να υπογραφεί από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση.

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Δημαρέλος η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών για το κτίσμα και μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, που συστάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στις αρχές Απριλίου.

«Αφού λάβαμε υπόψιν τις εισηγήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες και αφού πραγματοποιήσαμε τη σημερινή συνάντηση, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει του χρόνου το συγκεκριμένο σχολείο. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα εξετάσει πλέον τις δυνατότητες απορρόφησης των μαθητών από άλλα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημαρέλος.

Για «προειλημμένες και μεθοδευμένες αποφάσεις» έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμητρα Καμπουράκη, σημειώνοντας ότι δεν ακούστηκαν ούτε το σχολείο ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος θα ενημερώσει τους γονείς για τις εξελίξεις την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Σύλλογος σκοπεύει να προσφύγει με κάθε νόμιμο τρόπο εναντίον του δήμου δι' ασκήσεων προσφυγών κατά των αποφάσεων του και των αιτήσεων αναστολής αυτών στη Διοικητική Δικαιοσύνη, αλλά και αναζήτησης ποινικών ευθυνών των συναρμόδιων υπηρεσιών κατά την ποινική διαδικασία.

«Ανακοινώθηκαν πάλι τα ίδια πράγματα, τα οποία δεν ευσταθούν. Εμείς ως γονείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», υπογράμμισε, μιλώντας στη Voria.gr. Κατά τη συνάντηση ο Σύλλογος Γονέων αρνήθηκαν την πρόταση του δήμου να μεταφερθούν οι μαθητές στο 44ο δημοτικό που βρίσκεται στην Κασσάνδρου και πρότεινε να μεταφερθούν στο 5ο γυμνάσιο που είναι μέσα στον ίδιο χώρο με το 12ο δημοτικό. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη πρόταση την είχε κάνει ο δήμος το 2015, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν τη δέχθηκε.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, στη σύσκεψη ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία από τεχνικούς του δήμου και πως στο κτήριο δεν μπορούν να γίνουν άλλες εργασίες, καθώς δεν μπορεί να εκδοθεί πολεοδομική άδεια για κάτι τέτοιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει Σωκράτης Δημητριάδης και η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου άσκησαν πιέσεις προκειμένου να μη ληφθεί οριστική απόφαση και να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Εντάξει Σωκράτης Δημητριάδης έκανε λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της διοίκησης, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση για να βρεθεί κάποια λύση.