Skip to main content

«Λουκέτα» από ελεγκτές σε δύο γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Τα συνεργεία της ΑΑΔΕ με τους ελεγκτές ξεσκόνισαν τα φορολογικά στοιχεία των δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εντόπισαν παραβάσεις.

«Ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έφοδο και σφράγισαν για 48 ώρες δύο γνωστά μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα καφέ στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Τα συνεργεία της ΑΑΔΕ με τους ελεγκτές από χθες ξεσκόνισαν τα φορολογικά στοιχεία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εντόπισαν παραβάσεις. Το απόγευμα του Σαββάτο πήγαν στα καταστήματα οι ελεγκτές, συνοδεία αστυνομικών. Θυροκόλλησαν το παραστατικό ελέγχου και σφράγισαν το καταστήματα.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο και στην ανατολική Θεσσαλονίκη 11 ελεγκτές πραγματοποίησαν 30 ελέγχους και διαπιστώθηκαν 16 παραβάτες  (ποσοστό 53,3%) και καταγράφηκαν 95 παραβάσεις κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων.

Μετά τους ελέγχους επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας στα δύο μεγάλα μπαρ για μη έκδοση αποδείξεων σε 44 περιπτώσεις και στο ένα καφέ στην ανατολική Θεσσαλονίκη για μη έκδοση αποδείξεων σε 12 περιπτώσεις.

Οι έφοδοι από κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να συνεχιστούν, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στο χώρο της εστίασης.