Skip to main content

Λονδίνο: Στους 29 οι τραυματίες από την έκρηξη στο μετρό

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βρετανικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης που έχει ήδη ταυτοποιηθεί.

Στους 29 έφτασαν οι τραυματίες από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου, τη στιγμή που οι βρετανικές αρχές διεξάγουν έντονες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Sky News, ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί με τη βοήθεια του υλικού κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

«Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη  της επίθεσης, την οποία η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Στον απολογισμό που επικαιροποίησαν, οι υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο για 29 τραυματίες, κανέναν σε σοβαρή κατάσταση, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό της γραμμής «District Line» στoν σταθμό Parsons Green, στο δυτικό Λονδίνο.