Skip to main content

Λονδίνο: Υπό κράτηση ένας άνδρας - Έντεκα τραυματίες από το όχημα

Σε 11 ανέρχονται οι τραυματίες από το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ένας άνδρας κρατείται, μετά το περιστατικό κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι προσπαθεί να διευκρινίσει τις συνθήκες του περιστατικού.

Σε 11 ανέρχονται οι τραυματίες από το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κατά την υπηρεσία, εννέα εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, φέροντας κυρίως τραύματα στα πόδια και το κεφάλι. Σύμφωνα πάντως με το BBC, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρά τραυματισμένος.

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένα όχημα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο έξω από το μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή του Νότιου Κένσινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο, και η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα στο σημείο.

«Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην οδό Εξιμπίσιον» σημείωσε το μουσείο, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην χώρα, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το περιστατικό συνέβη στις 14.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό.

Μια εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων ασφαλείας του Λονδίνου είπε ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής μονάδας αξιολογούν το περιστατικό, χωρίς προς το παρόν να έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τις συνθήκες. Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατικό.