Skip to main content

Λονδίνο: Έργο του Banksy εκλάπη λίγη ώρα μετά τα αποκαλυπτήρια

Πρόκειται για μια πινακίδα «Stop» η οποία ζωγραφίστηκε με τρία αεροσκάφη που μοιάζουν με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ένα έργο τέχνης που δημιούργησε ο Banksy σε δρόμο του νότιου Λονδίνου εκλάπη μέσα σε λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη ότι ήταν δικό του.

Πρόκειται για μια πινακίδα «Stop» η οποία ζωγραφίστηκε με τρία αεροσκάφη που μοιάζουν με στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο καλλιτέχνης προχώρησε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram με το έργο τέχνης επιβεβαιώνοντας ότι δημιουργήθηκε από τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον Guardian, λίγη μόλις ώρα μετά την ανάρτηση, δύο άνδρες εθεάθησαν να κατεβάζουν την πινακίδα στη διασταύρωση των οδών Southampton Way και Commercial Way στην περιοχή Πέκαμ του Λονδίνου, και στη συνέχεια να εξαφανίζονται. 

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω στην πινακίδα οδικής κυκλοφορίας μοιάζουν με το έργο «Civilian Drone Strike» του Bansky από το 2017. Στο έργο αυτό, αποτυπώνονταν τρία drones να βομβαρδίζουν ένα παιδικό σχέδιο ενός σπιτιού.

Το έργο είχε δημοπρατηθεί τότε από το Art The Arms Fair και συγκέντρωσε 205.000 λίρες για τις οργανώσεις «Reprieve» και «Campaign Against Arms Trade».