Skip to main content

Λονδίνο: Ένας νεκρός από τροχαίο στον διάδρομο του Χίθροου

Ο δεύτερος τραυματίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα. Μια πτήση για Ζυρίχη καθυστέρησε πάνω από τρεις ώρες.

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο διάδρομο του αεροδρομίου στο Χίθροου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδιδε ο βρετανικός Τύπος ένας 40χρονος άντρας είχε μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο στο Δυτικό Λονδίνο, εκεί όπου τελικά κατέληξε. Ο δεύτερος τραυματίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα.

Στο αεροδρόμιο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση απο το περιστατικό, μια πτήση για Ζυρίχη καθυστέρησε πάνω από τρεις ώρες την προγραμματισμένη πτήση του, ενώ στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και περιπολικά. Επρόκειτο για επιβάτες της πτήσης της British Airways για Ζυρίχη (BA710).

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το συμβάν, εκπρόσωπος του αεροδρομίου είχε προβεί σε σχετική ανακοίνωση: «επειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε στον χώρο των αεροσκαφών και στο οποίο εμπλέκονται δύο υπάλληλοι, έχει αρχίσει έρευνα και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία. Στο επεισόδιο δεν εμπλέκονται επιβάτες».

Επιβάτες, μιλώντας στην «Daily Telegraph» για το περιστατικό αναφέρουν ότι παρέμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στο αεροσκάφος της πτήσης BA710, καθώς η περιοχή γύρω από τις περισσότερες πύλες είχε κλείσει. «Έβλεπες παντού μπλε φωτάκια και η περιοχή είχε περικυκλωθεί από περιπολικά και ασθενοφόρα», δηλώνει ένας αυτόπτης μάρτυρας.