Skip to main content

Λονδίνο: Δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Δεν φαίνεται πως υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών, μετά τη χθεσινή επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία.

Σε διαρκή επικοινωνία με τις βρετανικές αρχές βρίσκεται η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, μετά τη χθεσινή επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης, δεν φαίνεται πως υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις επίσημες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιάρντ, ο οποίος είπε ότι οι αρχές προκρίνουν το σενάριο της τρομοκρατίας καθώς φαίνεται πως ο δράστης είχε ισλαμικά κίνητρα. Σημείωσε ακόμη ότι, παρά το χτύπημα, δεν άλλαξε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα, αλλά παρέμεινε στο πορτοκαλί.

Ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας είπε ότι επικρατεί ηρεμία και πως «όλοι προσπαθούν να παρακινήσουν τον κόσμο να γυρίσει στην καθημερινότητα». Πρόσθεσε πάντως πως υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.